25 seriekamper har ikke klart å poengskille de to klare forhåndsfavorittene til opprykket, men Brattvåg har massivt bedre målforskjell foran lørdagens siste serierunde i 3. divisjon.

Oppgaven er enkel. Brattvåg må ta minst like mange poeng som Lysekloster får med seg fra bortekampen mot Brann 2.

– Jeg er litt nervøs, men det er alltid slik med noe stort å spille om. Vi gleder oss veldig til å kjempe om opprykket, og har stor tro på at vi skal klare det, sier Brattvåg-trener Karl Oskar Fjørtoft.

Han har kunnet plukke kamptropp fra en skade- og karantenefri spillerstall.

Interessert i lokalfotball? Følg kampene direkte her

Brattvåg skal styre

Ironisk nok er Os sin hjemmebane bare et drøyt kvarter unna naboklubben Lysekloster.

Klubben som ønsker opprykket like hardt som Brattvåg, har denne uka vært ute i media, og beskyldt naboen for å ikke unne Lysekloster opprykket høyt nok til at de gidder å ta i skikkelig mot Brattvåg.

Det har Os-trener Hassan El Fakiri blankt avvist, og Os vil ventelig gjøre det de kan for å stikke kjepper i opprykkshjulene til Brattvåg.

Løpemaskinen Daniel Stens­øe har sammen med tidligere Herd-kompis Scott Fellows spilt mest av alle i Brattvåg denne sesongen.

Duoen har spilt nesten hvert et minutt i 24 av 25 kamper.

– Vi skal kjøre Os-kampen fra start til slutt, sier Daniel Stens­øe.

Håkon Leine har vært sist på 8 baller i år, der 19-åringen har kommet fra benken og scoret 2 mål i tre kamper.

– Denne kampen er utrolig viktig, både for hele bygda og oss som klubb og lag, sier Håkon Leine.

Definerer sesongen

Nøkkelordet de siste trenings­ukene har vært korte og intense økter, for å samle energi inn mot kampene.

I dag ligger definisjon på fotballsesongen 2017 i potten når Brattvåg gjester Os på Kuventræ stadion i nabokommunen til Bergen.

Blir han? Torbjørn Grytten er en av ytterst få lokale spillere på årets Brattvåg-lag

Forskjellen mellom suksess og fiasko skal avgjøres i siste serierunde.

– Vi hadde ikke sett for oss før sesongen, at alt skulle avgjøres i siste seriekamp. Samtidig er det slike kamper som er artig å spille, sier Scott Fellows.

Brattvåg og Lysekloster har begge 53 poeng, men Brattvåg er soleklart foran på målforskjell med 50 plussmål mot Lyseklosters 22.

Spjelkavik får besøk av jumbolaget AaFK 2 og her ligger alt til rette for en grei hjemmeseier. Spjelkavik kan da i beste fall avansere til 7. plass hvis Førde roter seg bort mot Varegg i Bergen. AaFK 2 forblir divisjonens klare jumbo.