FERDIG I AAFK: Det er noen dager siden det ble endelig klart at Lars Veldwijk ikke forlenger med AaFK. Men det har ikke vært klart hvor veien går videre. I dag ble det endelig offentliggjort at Groningen blir den høyreiste spissen sitt neste stoppested.  
            (Foto: Einar Orten Trovåg)

FERDIG I AAFK: Det er noen dager siden det ble endelig klart at Lars Veldwijk ikke forlenger med AaFK. Men det har ikke vært klart hvor veien går videre. I dag ble det endelig offentliggjort at Groningen blir den høyreiste spissen sitt neste stoppested. Foto: Einar Orten Trovåg

Aalesunds leiesoldat skrev under for ny klubb

Lars Veldwijk blir lagkamerat med Ruben Yttergård Jenssen i FC Groningen.

Lars Veldwijk signerte i dag en treårsavtale med den nederlandske toppklubben FC Groningen.

Veldwijk har denne vårsesongen vært på utlån fra belgiske KV Kortrijk til Aalesunds FK. Selv om det har gått litt opp og ned for den nederlandske spissen har han alt i alt levert en ganske bra vårsesong i Eliteserien. Veldwijk står med fem seriemål og to cupmål. Samarbeidet med spissmakker Mustafa Abdellaoue har tidvis fungert veldig bra.

– Glad og stolt

Men etter helgas bortekamp mot FK Haugesund er låneoppholdet over. Og da går turen videre til FC Groningen. Den nederlandske klubben endte på åttendeplass i Æresdivisjonen i fjor.

– Jeg er glad og stolt over å ha signert en treårsavtale med Groningen. Å komme nærmere familien er selvsagt en viktig grunn for dette valget. Men det er også et poeng at nederlandsk fotball føles som det rette for meg nå, sier Veldwijk til Groningens hjemmeside i dag.

Landskamp for Sør-Afrika

Den 25 år gamle spissen, som tross i en oppvekst i Nederland har spilt én landskamp for Sør-Afrika, skal spille med draktnummer 9 i Groningen.

Norske Erik Nevland var mellom 2004 og 2008 en «hit» for FC Groningen. På 95 kamper scoret Nevland hele 55 ganger.

Veldwijk blir lagkamerat med en annen nordmann; Ruben Yttergård Jenssen. Tromsøværingen spilte 35 kamper og scoret to mål for de grønne og hvite sist sesong.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Ikea i tenkeboksen om varehuset på Moa

Ikea vet ikke hva de skal bygge i Ålesund, eller når.

Markerte seg under Norgesfinalen

Kretslaget fra Møre og Romsdal markerte seg under Norgesfinalen i Stavanger

Laber interesse for ny barnehage:

To(!) møtte til folkemøte

Om innbyggerne på Ellingsøya føler seg nok opplyste vites ikke, men svært få møtte da Ålesund kommune skulle informere om ny barnehage på øya.

Maria Parr vant Brageprisen 2017

Nynorskfolket kunne juble da Brageprisene ble delt ut tirsdag kveld. Maria Parr hentet hjem sin andre Bragepris. Det ble også pris til Olaug Nilssen.