Fredriksen: – Har vært fire lange måneder med mye lidelse

AaFKs trener var rørt og stolt etter 2–1 mot Rosenborg. AaFKs første seier siden juni førte laget opp på kvalifiseringsplass i eliteserien.
fotball

Aalesund-Rosenborg 2–1

– Det å slå Rosenborg, og ikke minst måten vi gjør det på, gjør meg utrolig stolt. Kampen var sju skritt i riktig retning for oss. Denne prestasjonen må vi tilbake til mai eller juni for å finne maken til. All ære spillerne, sier Trond Fredriksen.

For det var et helt annet AaFK-lag vi fikk se i dag enn det vi har vært vitne til i de siste månedene. Borte var eksperimentering med spillere og nye formasjoner.

Nå var det tilbake til suksessformelen fra i vår med 4-4-2, god struktur og en fandenivoldsk innstilling. I

ikke engang et billig straffespark som ga Rosenborg ledelsen i andre omgang fikk AaFK ut av stilen, snarere tvert imot. På 0–1 var AaFK virkelig gode, og fikk etter hvert sine fortjente scoringer ved Mos Abdellaoue og Edwin Gyasi.

Aalesund-trener Trond Fredriksen omfavner støtteapparatet etter at seieren er sikret.Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Kompakt

– Det er slik vi ønsker å fremstå. Vi har kompakte lagdeler og korte avstander mellom spillerne. Dermed rekker vi å komme skikkelig opp i press, og da får vi også gunstige brudd og overganger. Dem fikk vi mange av utover i andre omgang, sier Fredriksen.

Samtidig kriget og duellerte AaFK-spillerne meget godt, og kastet seg inn i taklinger og blokkerte skudd og oppspill over hele banen. Det er det også lenge siden vi har sett.

– Duellspillet og aggressiviteten henger også sammen med avstandene i laget. Det er vanskelig å takle og duellere når du alltid er på etterskudd, sier Fredriksen og snakker om AaFKs dårlige periode på 13 kamper uten seier.

AaFK-treneren innrømmer at det i dag var litt back to basic, både formasjons- og spillemessig, etter å ha prøvd ulike ting de siste månedene.

– Men når vi ikke vinner på lang tid er vi nærmest tvunget til å prøve noe nytt. Samtidig så har vi hatt skader og suspensjoner som har presset fram endringer, sier Fredriksen.

Kvalifisering

Med seieren smatt AaFK forbi Sogndal og er oppe på kvalifiseringsplassen i eliteserien. Den har Fredriksen og AaFK tenkt å beholde.

– Får vi til dette i de neste kampene, så skal det bli meget vanskelig å slå oss, sier en offensiv Trond Fredriksen.

AaFK har nå alt i egne hender og skal møte Sarpsborg

(borte) og Strømsgodset (hjemme) i innspurten. Sogndal, som er ett poeng bak, skal møte Stabæk (borte) og Vålerenga (hjemme). Det blir et bikkjeslagsmål helt inn om hvem som slår følge med Viking ned i OBOS-ligaen.