Harry Kane scoret fire for Tottenham torsdag. Her gratuleres han av innbytter Filip Lesniak.
            (Foto: AP)

Harry Kane scoret fire for Tottenham torsdag. Her gratuleres han av innbytter Filip Lesniak.Foto: AP

Harry Kane hylles etter utrolig målfangst: – En av de beste i verden

Lekte seg med regjerende ligamester Leicester.

LEICESTER-TOTTENHAM 1–6

Forrige sesong avsluttet Tottenham Premier League på svakt vis, med ingen seire på de fire siste kampene.

Denne sesongen virker det stikk motsatte å være tilfelle.

Mauricio Pochettinos mannskap var i fyr og flamme torsdag kveld, da den regjerende ligamesteren Leicester ble slått med sifrene 6–1.

Heung-Min Son scoret to ganger, men kveldens store spiller var utvilsomt firemålsscorer Harry Kane.

– Han er en stor spiller, en av de beste spissene i verden, sier Tottenham-trener Mauricio Pochettino om Kane, ifølge BBC.

Ifølge OptaJoe er dette Tottenhams største borteseier i ligaen siden 1989.

Toppscorer-byks

Storseieren gjorde ingen forskjell for Tottenhams serieplassering. Laget har for lengst sikret sølvet bak Chelsea, men Kane-showet løftet ham opp i ledelse i kampen om å bli toppscorer.

Han innledet kvelden to scoringer bak Romelu Lukaku, men avsluttet den to mål foran. Kane er oppe i 26 seriemål, mens Lukaku har 24 og Alexis Sánchez 23 før søndagens serieavslutning.

Tross flere skadeperioder ser Kane ut til å avslutte sesongen som engelsk målkonge. Etter sluttsignalet torsdag var han rask med å sikre seg matchballen.

– Jeg ville score hvert fall ett eller to mål og ta det (toppscorer-kappløpet, journ. anm.) til den siste kampen. Jeg er i førersetet, men det er fortsatt én kamp igjen. Jeg hviler ikke på laurbærene, og håper å få fire mål til, fortsetter Kane.

Tottenham møter nedrykksklare Hull i siste serierunde.

Son-rekord

Leicester-kampen betydde ikke all verden for Tottenham, og playmaker Christian Eriksen fikk hvile seg på benken hele kvelden.

Son Heung-min sto fram som forgrunnsfigur sammen med Kane. I det 25. minutt ble sørkoreaneren spilt fram, og han serverte Kane pasningen til 1-0-målet.

Ti minutter senere scoret Son selv 2-0-målet, som gjorde ham til mestscorende sørkoreaner i en sesong i en av Europas store ligaer. Hans 20. mål løftet ham forbi Cha Bum-kun, som for 31 år siden scoret 19 mål for Leverkusen.

Leicester reduserte ved Benjamin Chilwell kvarteret ut i annen omgang, et mål som burde vært annullert for offside og som inneholdt en keepertabbe av Hugo Lloris, men hjemmefansens håp om et comeback ble raskt knust.

Punktum

Kane nikket inn 3-1 fra kort hold, før Son fullstendig punkterte kampen da også han overlistet Kasper Schmeichel for annen gang.

Kane fullførte sitt hattrick i det 89. minutt og satte punktum på overtid.

Søndag avslutter Tottenham og Kane sin sesong borte mot nedrykksklare Hull, mens Kanes nærmeste rivaler på scoringslista møtes i oppgjøret mellom Arsenal og Everton.

(©NTB)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Historisk eiendom legges ut for salg

Siste jul i Volsdalstunet

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.

Førjulstreff i Eikhagen på Aspøya

Julekos med historisk sus

De gamle trehusa i Eik-hagen var pynta til jul da Fortidsminneforeningen Sunnmøre og frivillige på Aspøya inviterte til førjulstreff andre året på rad.

Lysmansjett, bord og stol tok fyr

Hos en eldre kvinne i Ålesund fikk brannvesenet slokket et branntilløp søndag kveld.

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Billigare, tryggare og miljøvennleg: Sjøtransport har vist seg å vere ei god løysing for Ekornes.

Gullalder kan være over i oppdrett: – Bare bra, sier Hofseth

Gullalderen er over i oppdrett, mener laksegründer Anders Pedersen. I fjor sommer solgte han Fjordlaks for en milliard kroner. Siden da har prisene falt mye.

CIA hjalp Russland med å avverge angivelig IS-angrep

Russlands president Vladimir Putin har ringt Donald Trump for å takke ham for et tips fra CIA som kan ha avverget flere bombeangrep mot St. Petersburg.