Hjemmemarerittet fortsetter for Aalesund - ble kontret i senk av Molde

AaFK-marerittet på hjemmebane mot Molde fortsetter. Lørdag senket Bjørn Bergmann Sigurdarson sunnmøringene på egenhånd.
fotball

AALESUND - MOLDE 0–3

Tidligere i år gjorde Aalesund slutt på en vond trend da Molde ble slått i Eliteserien for første gang siden 2003. Foran et feststemt Color Line stadion med 9062 solgte billetter drømte Aalesund om å knuse nok en ekkel statistikk lørdag kveld:

I Eliteserien har sunnmøringene nemlig aldri slått Molde på hjemmebane.

Det begynte brukbart for sunnmøringens del. Innledningen var jevn, med et lite spillemessig overtak til Aalesund.

Den første halvdelen av omgangen var sjanseløs, men når motstanderen har Bjørn Bergmann Sigurdarson på laget trengs det ikke mange sjanser før ballen sitter i nota.

Det fikk AaFK smertelig erfare. Etter 22 minutter la Christoffer Remmer et nydelig innlegg som islendingen stanget i mål på minst like vakkert vis.

Dermed var Molde i ledelsen etter det som hadde vært en halvspilt omgang fram til da.

TOPPSCORER: Björn Bergmann Sigurdarson scoret et nydelig mål til 1–0. Han satte også inn 2–0 på straffespark og punkterte dermed kampen langt på veg.  Foto: Marius Simensen

Romsdalingene fikk kampen inn i sitt spor. Nevnte Remmer kunne økt til 2-0 på en kontring like etterpå, men i stedet for å skyte selv valgte han å slå inn i feltet. Der overtok Aalesund ballen.

Aalesund styrte oppgjøret inn mot pause, men klarte ikke å komme seg til skikkelige målsjanser.

Tempotrøbbel i AaFK-forsvaret

Aalesund tok som ventet kommandoen etter hvilen. Edwin Gyasi er uten tvil AaFKs farligste spiller om dagen, og ble godt passet på av MFK-forsvaret i lokaloppgjøret.

Etter fem minutter var han imidlertid fri i feltet. Gyasi er normalt sett farlig i disse situasjonene, men denne gang gikk skuddet hans utenfor.

Aalesund slet med å sette inn et særlig press på Molde.

I stedet skulle det glippe bakover. Kaj Ramsteijn forsøkte å sette Fredrik Brustad i offside etter en kontring. Det mislyktes han med, og plutselig var spissen alene gjennom. Han rundet Andreas Lie, ble felt - og fikk en korrekt idømt straffe.

Dommer Svein Oddvar Moen nøyde seg med å gi det gule kortet. Siden Lie ikke gikk etter ball kunne han fort blitt utvist i den situasjonen.

Straffen satte Bjørn Bergmann Sigurdarson uansett sikkert i mål. Dermed 2-0 og en ganske håpløs oppgave for AaFKs del.

Det virket enkelt og greit som om lufta gikk litt ut av oppgjøret etter dette. AaFK hadde ballen, men var lite farlig. Molde la seg bakpå, kontrollerte oppgjøret og satset - til en viss grad - på kontringer.

Etter 75 minutter lyktes det. Molde satte fart, kom seg rundt på venstrekanten og fikk spilt inn til en mutters alene Fredrik Brustad som satte inn 3-0. Dermed var kampen definitivt avgjort.

Resten av oppgjøret ble en parademarsj for Molde. Aalesund hadde ikke dagen og mislykkes både med å gå forbi Molde på tabellen og å få sin første hjemmeseier over naborivalen i Eliteserien.

Etter 16 serierunder ligger AaFK på 5.-plass på tabellen med 22 poeng. Molde klatret på sin side opp til 3.-plass med sine 27 poeng. Resten av runden fullføres søndag og mandag.