Allerede etter 18 minutter ble Røddes midtstopper Ole-Johan Skrede strengt utvist etter en duell med Patrik Hjelmset som bakerste mann, eller opplagt scoringsmulighet.

Med det fikk Herd nytt liv i håpet om tre poeng, etter at hjemmelaget fikk en tidlig ledelse.

Kampen startet på verst tenkelig vis for Herd, da Thomas Valø - hjemmelagets løpssterke venstreving - rykket fra og satte inn 1-0 allerede etter ti minutter.

Slik var kampen kl 13.00: Rødde – Herd

Etter rødkortet kjørte Herd og Amund Skiri la om til 4-3-3 halvveis i første omgang. Hjelmset var også sentral da Herd fikk sin fortjente utlikning. En lang og deilig crossball ble like nydelig tatt ned av Vegard Bruland, som kaldt og enkelt satte inn utlikningsmålet.

Dermed levde fortsatt håpet for Herd.

Etter pause utviklet kampen seg til å bli mer intens og Herd pøste på med halvsjanser. Det var flere overganger for begge lag, men etter 70 minutter tok Rødde ledelsen på nytt.

Edvard Øistøren raget høyest på en corner og satte ballen i mål. Herd kom tilbake da Vegard Bruland stanget inn 2-2 etter 80 minutter.

Der ifra og inn var det helsvart for Herd. I løpet av få minutter raknet det fullstendig og Rødde scoret fire mål. Sluttresultatet ble dermed hele 6-2, ifølge vår livereporter.

Dermed er nedrykket et faktum for Herd. For at Herd kunne ha berget plassen måtte samtidig Molde 2 tape mot Træff. Der ble sluttresultatet 1-1.