Første omgangen var knusktørr på målsjanser i regnværet over grassbana til Spjelkavik.

Hjemmelaget hadde to målsjanser, der Tore Johan Gjerde scoret på den første på et godt skudd fra hjørnet av 16-meteren.

Det var formspilleren sitt tredje mål på de fire siste kampene, og Lepsøy-gutten er i ferd med å få et aldri så lite gjennombrudd på seniornivå.

Etter pause dominerte Herd banespillet totalt, men sleit lenge med å trenge gjennom et godt hjemmeforsvar.

Preben Sætre tvang Igor Serkovs til å hente fram en redning fra øverste hylle på sitt skudd. Corneren fra Mads Pedersen bokset imidlertid sisteskansen i eget mål. Dermed 1–1.

Vi fulgte kampen direkte

Herd har slitt med overganger imot i hele år, og det utnyttet duoen Gjerde/Kampenes til fulle rett etter utligningen.

Gjerdes krempasning fant Kampenes på sju meter, og avslutningen var kontant i nettet.

Herd nektet å gi seg, og minutter senere var det igjen balanse i regnskapet.Eirik Sandvik dunket til fra nesten 30 meter, og ballen skiftet retning inne i boksen. Serkovs var utspilt, og Sandviks andre Herd-mål var et faktum.

– Før pause er vi veldig dårlige, men vi dominerer spillet de siste 45 minuttene. Vi er totalt best i dag, så synd vi ikke vinner, sier målscorer Sandvik.

Stolpe-dramatikk

Det sleipe underlaget krevde sitt av spillerne, som mot slutten også måtte slite med sviktende lysforhold i regnværet.

Ingen flomlys rundt grassbana kan uansett ikke brukes som unnskyldning for Preben Sætre eller Tore Johan Gjerde.Førstnevnte kom aleine med keeper Serkovs sju minutter før full tid. Serkovs slo avslutningen til corner.

Tre minutter på overtid kom Gjerde aleine med Herd-keeper Henrik Hagen. Skuddet gikk i stanga.

– Jeg rekker ikke tenke så mye der, men er mest opptatt av å få fyrt av skuddet. Dessverre treffer det stanga. Det kunne ha toppet en ellers fin kveld, avslutter Tore Johan Gjerde.