Emma Rimereit og Kristine Ødegård er i ekstase etter 1-0-seier over Grei SF, og sier det er helt vilt.

– Det er første året vi spiller 11-er og hadde derfor ikke trodd vi skulle komme til finalen selv om vi vet vi er et godt lag. Det er utrolig at vi klarte det og det føles fantastisk, sier Emma.

Jentene forteller at de fikk til å spille god fotball og var sterke i duellene.

– Vi var også veldig gode på å vende, skyter Kristine inn.

Ungt lag

Blidheimslaget spiller i klasse R, 11-er J15/16 år, men de fleste spillerne er 14 og 15 år. Det er derfor en ekstra sterk prestasjon å komme helt til finalen i verdens største fotballcup. Klassen var også stor, med over 125 lag.

– Vi var i finalen i fjor, men hadde ikke trodd vi skulle klare det i år siden vi har mange unge spillere som holder 16-års alder også neste år. Målet var kvartfinalen, så at vi har kommet til finalen er helt utrolig, sier trener Rune Johansen Skodje Olsen.

Møter Langfjorden lørdag

Olsen forklarer at banene de har spilt på under Norway Cup har vært dårlige, og Blindheim har derfor ikke fått spilt helt slik som de ønsker, nemlig langs bakken.

– Finalebanen er en skikkelig gressbane. Det er et pluss for oss ettersom vi får spille slik vi ønsker, forklarer han.

Lørdag møter de Langfjorden FK 11:20 for å spille om gullet!

Gull i B-finalen til G15/16

Gull Blindheim G15/16 vant B-finalen i Norway Cup. Foto: Privat

Blindheim har med seks lag i Norway Cup, og det er ikke bare jentene som har gjort det godt. I B-sluttspillet på 7-erbaner gikk G15/16-laget helt til topps og tok med seg gull hjem i bagasjen etter 3–1 seier over Sokndal IK. Totalt hadde de en målforskjell på 26–3 i sluttspillet.