Ikke minst unge Lovise Skarbøvik Andresen i J13 år. Hun var i en egen klasse, og reiste hjem med hele seks KM-titler! Hun vant 200 m, 60 hekk, kule, 60 m, lengde og lengde uten tilløp, og i omtrent alle øvelsene presterte hun bedre enn 900 poeng på Tyrving-tabellen.

Kronen på verket var 60 hekk, der tida 10.03 ga 1013 Tyrving-poeng. Som er veldig bra.

Best i sprint

– Lovise er veldig målbevisst, og liker å konkurrere i mange forskjellige øvelser. Men det er i sprint hun foreløpig er aller best, roser ÅFIK-leder Mette Kleive.

Som også trekker fram kulestøtet til Birthe Franck Petersen, der hun satte klar personlig rekord i J16. Hun kastet hele 11,75 meter, som gir 985 poeng på Tyrving-skalaen.

– Nå om vinteren sliter vi med faste treningssteder, vi har våre aktive spredt på fem forskjellige haller. Helt fra Stette i øst til Ålesund sentrum i vest. Da er det deilig å få åpne sommersesongen på Aksla stadion i mai, smiler Kleive. Som roser Ulsteinhallen og arrangøren Dimna IL opp i skyene.

Sterk Birthe Franck Petersen kastet hele 11,75 i kule i J16, som var klar personlig rekord. Og som ga henne nesten 1000 Tyrving-poeng. Foto: Privat

Egen UH-gruppe

Mette Kleive er med rette stolt over Ålesund Friidrettsklubbs UH-gruppe, som er for utviklingshemmede utøvere. ÅFIK er eneste lokale friidrettsklubb som har egen UH-gruppe, og også disse fikk delta i KM i Ulsteinhallen. Og stortrivdes i den topp moderne hallen. Anne-Marie Nilsen vant 200 og 60 meter soleklart, men fikk stryk med to cm av Lillian Pedersen i lengde.

- Kanskje vi snart skal døpe om navnet på denne gruppa fra UH til FIFA. Som står for «Friidrett For Alle». Vi synes det høres bedre og tøffere ut, smiler Mette Kleive.