ovise Skarbøvik Andresen har allerede gjort seg nasjonalt bemerket de siste to åra med en rekke sterke resultat, sjøl om jenta fra Ålesund Friidrettsklubb stiller i 13-årsklassen.

Under Sparebanke 1-leikane i Ørsta søndag løp hun inn til knallsterke 9,51 sekund på 60 meter hekk.

1112 Tyrvingpoeng

Det ga hele 1112 poeng på den velkjente Tyrving-tabellen. Der summer over 1000 poeng er meget imponerende.

– Dette var kanonresultat, rett og slett, sier stevneleder Olve Øyehaug i Ørsta IL til smp.no.

Lovise fikk 1024 poeng for sitt vinnerløp på 60 meter flatt der hun ble klokket inn på 8,31 sekund.

Vant fem øvelser

Hun vant like godt fem øvelser i Ørsta; 9.27 meter i kule (2kg), 993 cm i tresteg og 503 cm i et sterkt vinnerhopp i lengde.

Fra stevnet på Ørsta stadion tar vi også med Andrea Skar Berg, Dimna, som vant 60 m hekk i J12 år på 10,28 sekund. Det ga 984 Tyrving-poeng.

Ingeborg Sofie Sætren, Hornindal, støtte 9.15 meter i kule for J12, som ga 937 Tyrving-poeng.

I gutteklassene merket man seg Edvard Dimmen Roppen, Dimna, med 932 poeng for tida 10,14 sekund på 60 m hekk i G12.

Oskar Mjelva Straume fra arrangørklubben Ørsta IL fikk gode 9,44 sekund på 60 meter i G10-klassen, et resultat som ga pene 936 Tyrving-poeng.

– Forholdene var ikke optimale siden det var surt og litt kaldt. Men deltakelsen var god siden 146 startet, sier stevneleder Øyehaug.