Silje Fjørtoft ga smp.no klar beskjed fredag etter NM-gullet på 5000 meter at hun satset hardt på å doble gullsamlinga fra NM i Haugesund på søndagens 10.000 meter.

Og 27-åringen fra Ørsta innfridde lovnaden og vant milløpet klart i Haugesund tidlig søndag ettermiddag.

Fjørtoft tok over føringa i løpet før 8000 meter var passert og økte til en klar vinnermargin på hele 15 sekunder.

Vinnertida ble 34.33,10.

Veronica B. Blom sørget for dobbeltseier til Sportsklubben Vidar med sølvplass på 34.48,35.

Bronsen gikk til sølvvinner på 5.000 meter; moldejenta Live Solheimdal. Hun løper for Steinkjer FIK.

Her ser vi medaljevinnerne på søndagens 10.000 meter med gullvinner Silje Fjørtoft i midten (nr. 384), mens Veronica B. Blom (nr 387) kapret sølvet. Bronsen på milløpet gikk til Live Solheimdal (nr. 261). Foto: JARLE MORDAL