– Vi fikk tilbakemeldinger om at folk var godt fornøyde med stemninga allerede under den første kampen, og så ble det toppa med Norge-kampen. Så både med tanke på publikum og arrangementet har det gått over all forventning, sier leder for arrangørklubben Hødd Handball, Jarl Martin Møller, om den første dagen av Ulstein Cup.

Fullt hus

Til de to kampene var det helt utsolgt, og i tillegg til frivillige, presse og andre funksjonærer var det om lag 2.300 personer inne i Ulsteinhallen. Møller skryter derfor av den enorme publikumsgleden under den første turneringsdagen, som også landslaga har tatt godt imot.

– Jeg snakka med «Linka» (Linn-Kristin Koren), som sa at de har vært kjempepositive til rammen rundt opplegget. Det gjelder også de andre landslaga i forhold til «hospitality», stadfester Møller.

Samtidig kom det også fram noen forbedringsområder under evalueringsmøtet de frivillige hadde etter at hallen var ferdigrydda sent torsdags kveld.

Kioskpågang

For det som kanskje var mest synlig var at det ble stor pågang på kioskene, og som en følge av lærdommen fra torsdagen endrer de nå på organiseringen av kiosksalget.

– Vi gjør en endring med at vi flytter alle kioskene inn i selve hallen. Vi gikk rett og slett tom i de kioskene som var der! Men nå har vi fått bra med påfyll til de resterende kampene, og så kommer vi til å også øke bemanningen i kioskene, sier Møller, og legger til:

– Vi skal også være enda tidligere ute med å åpne opp hallen enn vi var på torsdag. Det merket vi, selv om det var kjekt å se at hallen taklet bra å ha så mange inne samtidig.

Lørdag er det Spania som er motstander. De vant også sin første kamp i firenasjonsturneringen etter at de slo Frankrike 21-17 i kampen som ble spilt rett før Norges overlegne seier over Romania.