Martine Lorgen Øvrebust fra Stordal IL var skuffet og irritert på seg selv etter lørdagens sprint i langrenns- åpningen på Gålå. Dagen etterpå strålte hun som ei sol.

– Jeg ble utslått allerede i kvartfinalen på sprinten, og det var langt under egne forventninger. Jeg hadde i hvert fall håpet på en semifinale - minst, sier hun.

Men søndag tok hun en voldsom revansje, da hun vant 5 km i fristil i J19-20 år. Hun og Marte Mæhlum Johansen fra Østre Toten hadde en voldsom duell, der Marte hadde fordelen av å gå halvminuttet etter Martine.

Men det hjalp ikke, Stordal-jenta vant med fattige seks tideler.

Bak til 3. plassen var det halvminuttet, så de to i tet var helt suverene.

– Det var deilig å få til et godt løp søndag, men det var litt stressende å måtte jage hele løpet med Marte rett bak meg. Men det gikk jo bra, smiler Martine.

– Jeg merket at formen slett ikke er helt på topp, men det skal den heller ikke være. Jeg hadde en forkjølelse for et par uker siden, og kroppen er ikke helt på topp foreløpig, sier hun.

God Emblems-duo

Martines trener og far Pål Bjørn Øvrebust var fornøyd med datteren, men nesten enda mer fornøyd med innsatsen til Emblem-jentene Ingrid Nerem og Sigrid Ertesvåg Jakobsen. På søndagens 5 km i klasse 18 år endte Ingrid på 3. plass, mens Sigrid ble nr. fem.

– De to trenger noen gode prestasjoner for å bygge nødvendig selvtillit, og det fikk de med dette løpet. Begge leverte virkelig solide prestasjoner, skryter Øvrebust.