Pappa Pål Bjørn Øvrebust – også kretslagstrener – var naturlig nok svært tilfreds fredag ettermiddag da datter Martine gikk helt til topps under norgescupen ved Nes på Romerike.

5 og 10 km fristil sto på programmet for drøye 900 deltakere totalt i tre juniorklasser.

Kontrollert i starten

VM-formen nærmer seg Martine Lorgen Øvrebust vant klart under norgescupen i 5 km fristil suveren fredag. ARKIV. Foto: Jarle Mordal

Martine Lorgen Øvrebust begynte kontrollert og var på fjerdeplass etter den første runden på 2,5 km.

Da ledet skiskytter Karoline Erdal, Førde, 1/10 foran Martine Engebretsen, Heming, og Julie Victoria Berg, Leksvik. Lorgen Øvrebust var 2,2 sekunder bak.

– Martine skrudde opp tempoet på den andre runden og gikk et veldig bra løp. Og skiene, som var smurt av Fischer, fungerte utmerket, sa Pål Bjørn Øvrebust.

Vant klart

15.50,9 var stordaljentas vinnertid, mens Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten, avanserte til 2. plass med 15.59,3 – altså drøye åtte sekunder bak Lorgen Øvrebust.

Julie Victoria Berg kapret siste pallplass med 16.03,1.

Lørdag er det klassisk sprint på programmet, mens det er klassisk distanserenn søndag for norgeseliten av juniorløpere i langrenn.

Outsider i klassisk

– Martine har ikke vært spesielt god i klassisk sprint, så der er hun i utfordrerposisjon. Men formen er stigende, som vi har merket oss den siste tida, sier pappa Pål Bjørn.

Han fikk se en annen datter, Vilde, debutere i norgescupen for junior med en bra 37. plass av hele 124 jenter i 17-årsklassen.

Hyen-gutt på 6. plass

I gutteklassene var Jon Rolf Skamo Hope, Hyen, best fra nordvest med 6. plass i M19-20, på 23.31,3.

Vinner ble Thomas Bucher-Johannessen, Fossum, på 22.52,8.

Vegard Røyrhus, Hovdebygda, ble beste sunnmøring med 65. plass og tida 25.07,2 av 141 deltakere.

I klasse M17 ble det 19. plass til Simon Hjelmeset Kirkeeide, Markane, på 24.23,7, mens Åsmund Ertesvåg Jakobsen, Emblem, ble nr. 86 på 25.52,6.

197 fullførte i den største klassen i rennet.

I M18 ble det 66. plass til Petter Elias Røkke Vestre, Stordal, på 25.24,9. 192 gutter gikk i denne klassen.