Aalesunds Svømme & Livredningsklubb (AaSLK) gjorde en fremragende prestasjon ved å bli stevnets beste klubb i helgens Trøndersvøm i Trondheim. Og den som gjorde det aller best var den ferske seniorsvømmeren Sigurd Holten Bøen fra AaSLK.

– Sigurd imponerte meg virkelig. Han ble kåret til stevnets beste svømmer, og det han gjorde på 200 m fri er bare å ta av seg hatten for, sier hans klubbtrener Glenn Cudmore.

19-åringen svømte inn til 1,48,20, som kun var halvsekundet svakere enn det han klarte i Nordisk mesterskap før jul.

Var sliten

– Sigurd følte seg veldig sliten før Trondheimsstevnet, og hadde egentlig ikke lyst til å reise opp. Men jeg fikk overtalt ham, og han leverte til de grader, skryter Cudmore.

Som håper at Holten Bøen satser på studier i Plymouth i England til høsten.

– Der har de et ypperlig miljø, gode trenere, og jeg tror at Sigurd har muligheter til å utvikle seg enda mer om han kommer i et internasjonalt miljø. Da tror jeg han kan ha gode muligheter til å få delta i Tokyo-OL i 2020, sier treneren.

Stolt trener

Som med rette er stolt over at AaSLK ble Trøndersvøms beste klubb.

Suksesstrener Glenn Cudmore er sjefstrener i AaSLK, og han har virkelig fått sving på sakene i klubben. Foto: Arkivfoto

– Vi er allerede kåret til beste svømmeklubb i Midt-Norge i 2016, og nå altså dette. Det deltok store klubber som Bergens Svømmeklubb og Bergenssvømmerne, samt arrangøren Trondheim Svømme & Livredningsklubb. Og vi slår dem alle! Denne gang hadde vi ikke med våre yngste svømmere, det var de «eldre» som dro lasset. Og vi fikk en rekke gode prestasjoner, i tillegg til Sigurd, forteller treneren.

Hedda Roth (født 2001) klarte UM-kravet på 200 fri, Mathias Thorvik (f. 1998) tok NM-kravet for seniorer på 200 fri, Silje Mari Bjørlykke (2000) viste at hun er helt frisk fra sjukdommen i fjor og fornyet kravet til senior-NM på 400 medley. Svært positivt comeback også for Sara Strømsholm Pedersen  (f. 1998) etter operasjon,  hun tok kravet til senior-NM på 100 og 50 rygg, samt på 50 butterfly til jr-NM.

Trener mer

– Du har fått svømmerne til å trene mer?

– Det er en prosess, og sakte men sikkert kommer det inn. Og i svømming er det kun hard trening over tid som nytter, fastslår han.

Det neste stevnet for de yngre i klubben er Landsdelsmesterskapet i Moa-bassenget. Og Cudmores mål er ikke snaue:

– Der skal vi gjøre rent bord i mange av klassene!

Senior-NM avvikles i Bergen i mars, og der håper han at minst seks, kanskje sju svømmere fra AaSLK blir med.