17-åringen døde etter et kræsj i utforløypa i Lake Louise.
            (Foto: NTB Scanpix)

17-åringen døde etter et kræsj i utforløypa i Lake Louise.Foto: NTB Scanpix

Utforkjører (17) døde i ulykke

Mistet kontrollen i utforløypa og døde av skadene.

Den 17 år gamle tyske alpinisten Max Burkhart døde i går etter et fall i et utforrenn i Lake Louise i Canada, skriver skiracing.com.

17-åringen mistet kontrollen under treningen 5. desember og havnet i sikkerhetsnettet. Han fikk livstruende skader i nedre del av kroppen. Burkhart fikk umiddelbart hjelp, og helsepersonell jobbet med tenåringen i en halvtime før han ble fløyet til Foothills Hospital i Calgary med luftambulanse. Tilstanden var da kritisk.

Dagen etter døde Burkhart av skadene han fikk i fallet. Dødsfallet vil bli etterforsket.

Alpine Canada Alpin la natt til torsdag norsk tid ut en kondolanse på sin Facebook-side.

– Vi er knust over dette tragiske tapet, og sender våre kondolanser til hans familie og lagkamerater. Alpine Canada og Alberta Alpine oppfordrer hele skiverden til å støtte utøverens familie og lagkamerater i denne vanskelige tiden, skriver de på sosiale medier.

Ulykken skjedde bare tre uker etter at den franske utforkjøreren David Poisson døde på utfortrening i Nakiska i Canada. Han traff sikkerhetsnettet og deretter et tre etter at han falt i løypa.

Max Burkhart gikk på skole i California. 17-åringen var en del av regionlaget i Bayern og hadde som mål å bli en del av det tyske landslaget. Han startet sin profesjonelle karrière i november 2016, og deltok i over 60 konkurranser før han døde.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Leserinnlegg

«Det var ikke overgrepet som var jævligst. Det var tiden etterpå. Dagene etterpå var ekstremt slitsomme, og jeg husker nesten ingenting»

Jeg satt på bussen fra Molde, og tok en uformell og lett avgjørelse med å skrive et innlegg. Om hvorfor det er utrolig vanskelig å komme ut med «seksuelt overgrepsoffer» skrevet i panna, og fortelle sin #metoo-historie.

Ikea bekrefter Ålesund-planer

Men de sier ikke mer om når eller hva de skal bygge på Moa.