Grimstad hadde bedt inn befolkningen til møte etter at han tidligere har varslet en mulig løsning på situasjonen. Løsningen innebærer i første rekke å stille en garanti til en ideell aktør for drift av 100 barnehageplasser.

– Vi håper dette vil være et friskt pust i debatten, sier Grimstad.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Her finner du den nye Ålesund-sida!

Droppe leie og bygge nytt

For å finansiere forslaget mener KrF at disse 100 plassene skal erstatte dagens barnehageplasser i Stokke barnehage og Slotsvik menighetsbarnehage.

KrF foreslår også at Ålesund kommune dropper å leie barnehageplasser i andre kommuner, og heller bruker disse pengene til å finansiere dette forslaget.

– Samtidig ønsker vi på lengre sikt at det bygges en ny kommunal barnehage med plass til 100 barn på Ellingsøya, sier Grimstad.

Ny by-barnehage

Nye investeringer er en utfordring så lenge kommunen er på Robek-lista, men KrF foreslår samtidig å bygge ny barnehage til erstatning for de 72 plassene ved Åsemulen og Ratvikåsen barnehager. Det skal senke driftstilskuddet for private barnehager og være mer kostnadseffektivt.

– Her er det mest realistiske alternativet og samlokalisere disse to. Altså avvikle drift i det éne bygget, legger Grimstad til.

Les hele forslaget til Ålesund KrF i pdf-fil til høyre (under om du leser på mobil)

– Må gjøre noe

Anders Lindbeck (SV) var den eneste som ellers møtte fra politisk hold på mandagens møte. Det er ingen overraskelse at SV-eren i utgangspunktet er skeptisk til en ny privat barnehage.

– Problemet er at barnehagepolitikken har satt oss i en vanskelig situasjon, med mange private barnehager. Samtidig må vi gjøre noe for å løse utfordringene som er på Ellingsøya, sier han.

Lindbeck ville derfor ikke komme med noe klart svar mandag på hva han mente om KrF-forslaget, og viste til at det avgjørende for ham blir hva forslaget gjør med de totale kostnadene for barnehager i Ålesund.