Reiten er 2. vara i KrF-gruppa, men møter relativt ofte ettersom Rigmor Andersen Eide fortsatt sitter på Stortinget og i presidentskapet i Nordisk råd.

Dersom Reiten tar plass i bystyresalen i resten av valgperioden, vil det være som uavhengig representant uten tilknytning til koalisjonen. Reitens utmelding betyr med andre ord at koalisjonen ikke har flertall de gangene han møter.

Går ut: Hallgeir Lindal Reiten melder seg ut av KrF.

Udramatisk

Både Aps gruppeleder Svein-Rune Johannessen og Krfs gruppeleder Tore Johan Øvstebø, mener det er nokså udramatisk at Reiten ikke lenger har tilknytning til koalisjonen.

– Reiten er 2. vara, og det hadde nok vært mer utfordrende dersom en av de faste representantene hadde meldt seg ut, sier Johannessen.

Han regner også med at Reiten ikke har skiftet holdninger og verdier over natta, og at KrF sørger for at flertallet er intakt når viktige saker behandles. Øvstebø er heller ikke bekymret for å miste makta i bystyret, men varaordføreren synes det er trist at Reiten forlater partiet.

– Vi har hatt flere samtaler den siste tida, og utmeldelsen kom ikke som noen overraskelse.

– Jeg ønsker å opptre ansvarlig, og vil fortsatt stå for en sentrumsorientert politikk, sier Reiten som vil vurdere hvordan han stemmer fra sak til sak.

Gjør som flere enn 26.000 andre - lik smp.no på Facebook

Flyktningpolitikk

I ei pressemelding skriver Hallgeir Reiten at han melder seg ut på grunn av partiets flyktning- og innvandringspolitikk og det han mener er en nedtoning av partiets kristne profil.

– Men du skriver også at det er lokale forhold som bekymrer deg. Hvilke forhold er det?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere i media, men vil begrunne det nærmere i et notat til partiets fylkesstyre.Heller ikke Tore Johan Øvstebø ønsker å si noe om hvor Reiten og lokalpartiet er på kollisjonskurs.

– Men jeg kjenner meg ikke igjen i hans beskrivelse av at partiets kristne fundament er i ferd med å forvitre, sier Tore Johan Øvstebø.

Les flere nyheter fra Ålesund her