Både finansminister Siv Jensen og fiskeriminister Per Sandberg er blant gjestene, men Nesvik, som også er parlamentariske lederen i Frp, vil tone ned besøket.

– Feiringen er av helt privat karakter, men når vi er ute og reiser bruker vi enhver anledning til å snakke politikk, sier jubilanten Harald Tom Nesvik til Sunnmørsposten.

Snakke med næringslivet

Siv Jensen kombinerer feiringen med samtaler om næringsliv med konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group, adm.dir. Håvard Ulstein i Island Offshore, Jan Petter Urke i Ulmatec Pyro og ordfører Knut Erik Engh i Ulstein. Temaer for samtalene er skattepolitikk, forskning og innovasjon og samferdsel.

Klippfisk

Fiskeri: Sandberg sløyes etter villaksmøte Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) hylles av oppdrettsnæringen etter å ha gått i klinsj med Havforskningsinstituttet. Men fra Stortinget kommer anklager om forsøk på å kneble forskningen.

Nesvik vil selv være med når finansministeren og fiskeriministeren deltar på et møte med sentrale personer i klippfisknæringa i Fjordlaks sine lokaler.– Klippfisk og bearbeiding til eksport er viktig å fokusere og bringe informasjonen videre til regjeringa, sier jubilanten og parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik.

- Har du invitert halve regjeringen til feiringen?

- Nei. Dette blir bare en liten privat markering, sier han.

"Ingen kommentar"

Svein Flølo skal være vertskap ved besøket på Fjordlaks, men er overfor Sunnmørsposten er han lite meddelsom om besøket.

– Hva vil dere ta opp med regjeringsmedlemmene?

– Nei, det har jeg ingen kommentarer til, sier Flølo

- Har du ingen ting å si når den viktige klippfisknæinga møter to av landets fremste politikere?

- Ingen kommentar.