Vello Nordic, som blant annet produserer deler til dører og vinduer i komposittmaterialer, holder i dag til på samme industriområde.

God vekst

– Fabrikken har vokst ut av sine lokaler, og vi vil overta den nye fabrikken i juni. Deretter tar det en viss tid å komme på plass. Det vil bli en periode da vi vil produsere på begge steder inntil vi flytter alt over i den tidligere Stokke-fabrikken, sier Knut Stafset til Sunnmørsposten.

Det skal ha vært flere interessenter til eiendommen som hadde en prisantydning på 25 millioner kroner. Et tilsvarende nytt bygg ville trolig ha kostet opp mot hundre millioner kroner.

Vil leie ut

Det nye bygget har mer kontorplass enn det Vello trenger selv, og Stafset regner med at man vil prøve å leie ut deler av kontorlokalene. Spilka-gruppen, som er i god vekst, eier for øvrig flere eiendommer på Håhjem som de leier ut. Spilkagruppen har også investert i en rekke bedrifter.

Varier til Ålesund

Det er møbelprodusenten Varier som sist har holdt til i det tidligere Stokke-bygget, men administrasjonen er nå på flyttefot til Ålesund sentrum. Ifølge Bygdebladet, som først skrev om Spilka-kjøpet, er det Polyform AS gjennom eiendomsselskapet Håhjem Eiendom AS som har vært eier av bygget. Ifølge Bygdebladet er bygget på 6.640 kvadratmeter, hvorav produksjonslokalet er på 4.000 kvadratmeter. Bygget ble oppført i 1980 og har vært trinnvis utvidet fram til 2006.

Til olje og gass

Ifølge Bygdebladet vil Vello Nordic nå doble produksjonslinjene i den tidligere Stokke-fabrikken. Det er kjøpt inn maskiner, utstyr og kundeportefølje fra en svensk fabrikk, som nå blir flytta til Håhjem. I tillegg til dører og profiler, har Vello Nordic en del produksjon til olje og gassindustrien.

<strong>Vello Nordic:</strong> Nils Inge Holm (tv) og adm.dir. Per Arne Edvardsen i Vello Nordic ved maskinen som lager profiler i kompositt. Produksjonen blir i løpet av året flyttet til det tidligere Stokkebygget.