– Vi har hatt omsetningsrekorder, beleggsrekorder og alt som er både i juni, juli og august! stråler hotelldirektør Camilla Espeseth.

Like før hun dro på sommerferie ble hun oppringt av Petter Stordalen som ville gratulere med resultatet. Da lå hotellet blant de fem beste.

Stor stas

Når hotelleiere – med ansvar for 180 hoteller – tar seg tid til å ringe og gratulere, er det stor stas. Det vanket også to store kaker med gratulasjoner for fantastisk omsetning.

– Det er veldig kjekt at vi blir lagt merke til, sier Espeseth og forteller at også Hotel Waterfront i Nordisk Choice kjeden gjorde det veldig bra.

Utvidet sesong

Espeseth sier at ferieturistene har utvidet hotellsommeren. Den har trukket seg lenger ut i tid, og starta også litt tidligere i mai.

– Det er veldig bra vi leverer i de månedene det ikke er business. Det har vært litt nedgang de siste årene, med færre konferanser og kortere hotellopphold. Jeg håper trenden snur og at det igjen tar seg opp innen business. I vår merket også vi de tøffe tider for oljebransjen. Derfor er vi spent på høsten. Vi ser at vi leverer i september, det er et godt tegn, sier Espeseth.

– Vi er et businesshotell og er ikke de som har best belegg i helgene. Men det er ganske fullt i helgene og i de første dagene neste uke, sier hun etter å ha sjekket bookinglista.

Jubileum

Ved Thon Hotel Ålesund kan direktør Jorunn Dyb også fortelle om rekordsommer.

– Vi har svømmebasseng og satser veldig på barnefamilier, og det har vi lyktes med. Vi har en fantastisk by der vi har mye å spille på og i området omkring; Alnes og alt som skjer på øyene. Atlanterhavsparken åpner opp for barnefamilier. Vi har rom og de aktiviteter. Vi må hjelpes ad. Vi lykkes bra med det i Ålesund, sier Dyb.

Han synes oppgangen er ekstra artig for henne som har vært hotelldirektør i 25 år.

– Vi har aldri hatt så stor kapasitet og så mange gjester som i sommer. Det fortsetter inn i september. Tirsdag og onsdag denne uken var det fullt. Vi måtte avvise gjester. Det hadde sammenheng med en konferanse i byen.

Travel uke

På Scandic Parken der konferansen pågikk forteller direktør Sven Erik Moe om en travel uke med fulle hus og stormende jubel.

First Hotel Atlantica har hatt fullt et par dager denne uka på grunn av den omtalte konferansen. Ellers har det vært ei bra uke. De merker også fortsatt ferieturistene.

– Bortimot fullt hele uka

Ved Hotel Brosundet forteller direktør Christel Furnes at siste uke har vært fantastisk.

– Vi har hatt bortimot fullt hele uka og hele helga er fullbooket. Det er en kombinasjon av flere konferanser i uka, ferie og fritid, samtidig som at forretningstrafikken er tilbake. Folk i næringslivet i Norge er tilbake på jobb.

Furnes sier at for hvert år blir den internasjonale ferie- og fritidstrafikken trukket lenger og lenger utover høsten. Utlendingene forskyver ferien sin.

Hotellet opplever nå en god videreføring av en fantastisk sommer. Denne uka hadde også dette hotellet fullt et par dager i forbindelse med konferanse byen.