Det særpregede, arkitekttegnede huset ble kjøpt av Løseth-familien til 11,2 millioner kroner i 2010. I år ble det solgt på nytt - og slår dermed sin egen rekord. Salgsprisen denne gangen ble 12,6 millioner kroner.

Hva ble boligen solgt for? Se alle eiendomssalg på Sunnmøre de siste 30 dagene her.

14 millioner kroner er prisantydningen for denne boligen i Klokkersundet. Foto: Arkiv Nils Harald Ånstad

Huset på 422 kvadratmeter er tegnet av arkitekt Espen Pedersen hos Lund & Slåtto arkitekter. Det har gulver med marmor og eik, og i vinkjelleren er det faste hyller og bord for vinsmaking. Fire peiser, badstu og trimrom er der også.

Huset ble bygget i 2007 og skal ha kostet 15 millioner kroner å bygge, skreiv Nytt i Uka da boligen ble solgt sist gang - i 2010.

Les også: Et delt boligmarked på Sunnmøre

Kan bli slått

Det er derimot ikke sikkert at huset beholder tittelen. Tidligere i år ble en enebolig på Skuggenhaugen lagt ut for salg - først til en prisantydning på 23 millioner kroner.

Villaen kan blant annet skryte på seg egen flere stuer, soverom, bad og kontor, egen vinkjeller og garasje med flislagt gulv og såkalt Porsche-belysning.

For 19 millioner kan denne boligen bli din. Foto: Krogsveen

Bygårder til flere titalls millioner

Eneboligen troner derimot ikke øverst på listen over de dyreste eiendomssalgene i Ålesund i 2016. Totalt er fire eiendommer solgt for over ti millioner i Ålesund så langt i 2016.  I januar ble to store bygårder solgt for svimlende beløp:

Keiser Wilhelmsgate gikk for nesten 40 millioner kroner - fra Ålesund Keiser Wilhelmsgate 25 As til Kwgt 25 As.

Parkgata 12 ble solgt for 24,5 millioner, fra Condo Invest As til Parkgata Eiendom Da.

Og Havnegata 11 ble solgt fra Fjordlaks Eiendom As til Syvde Eiendom for 25 millioner kroner.