Ellingsøytunnelen og Valderøytunnelen ble tidlig torsdag stengt på grunn av gjenstander i vegbanen, opplyste vegtrafikksentralen på Twitter ved 8-tida.

Det var stein som hadde falt ned fra taket i Ellingsøytunnelen, og to biler ble truffet. Ingen personer ble skadet, men bilene skal ha fått skader i tak, panser og frontrute, opplyser politiet.

Les intervju med én av bilistene: Frode fikk seg en støkk på veg til jobb

Innledningsvis frykter politiet at Ellingsøytunnelen kunne bli stengt en lengre periode. Trafikken ble i mellomtida dirigert via fylkesveg 107 på Ellingsøya

– Vi er nødt til å sjekke dette skikkelig, sa operasjonsleder Borge Amdam hos politiet i Ålesund ved 8.20-tida.

Først litt før klokka ni ble Valderøytunnelen åpnet. Deretter ble Ellingsøytunnelen åpnet ved 9.15-tida, ifølge vegtrafikksentralen  på Twitter.

Sjekket tunneltaket

– Vi fikk en beskrivelse av hvor steinen var falt ned, også har entreprenøren vært på stedet med lift sammen med politiet for å sjekke. Vi har gått over det aktuelle området, og ikke funnet noe mer som kan være til fare for trafikken, forteller operasjonsleder Amdam.

Natt til fredag vil entreprenøren i tillegg ta en grundigere kontroll. Det kan føre til redusert framkommelighet for bilistene i en periode.

Få oversikt: Vegmeldinger og Twitter-meldinger fra vegtrafikksentralen her

Politiet understreker likevel at de er komfortable med å slippe til trafikken som normalt.

– Ifølge entreprenøren er tunnelen veldig godt kontrollert fra før, og de sjekker jevnlig, sier Amdam.

Åpnet Valderøytunnelen

Valderøytunnelen ble åpnet så snart det var på plass trafikkdirigering på Kverve: – Erfaringsmessig kan det skje ulykker om vi ikke har det på plass, påpeker Amdam hos politiet.

Skal utbedres

Både Ellingsøytunnelen og Valderøytunnelen står på lista over tunneler på Sunnmøre som står framfor en oppgradering. Arbeidet i tunnelene på riksveg 658 skal etter planen gjennomføres fra høsten neste år.

Til sammen sju tunneler skal utbedres slik at de oppfyller Tunnelsikkerhetsforskriften.

I sommer fikk Statens vegvesen innspill til hvordan arbeidet kunne løses med minst mulig heft for bilistene.

Vil du lese nyheter fra Ålesund? Sjekk vår byside