Den 46 år gamle sunnmøringen har blitt et kjent ansikt både som nyhetsreporter og i dekningen av fylkets to eliteserielag i fotball. Nå er Bakke blant TV 2 sine 63 ansatte som har fått innvilget sluttpakke etter å ha vært ansatt i tv-kanalen i ti år.

Ifølge Kampanje som omtalte saken først, får Bakke følge av TV 2-profiler som Nils Gunnar Lie, Mah-Rukh Ali, Signe Tynning og Jan Øyvind Helgesen.

Usikkerhet om framtida

– Det er alltid en vanskelig avgjørelse å skulle slutte i en fast og god jobb. Jeg har storkost meg i TV 2 med gode kollegaer og en kjempespennende hverdag, sier Bakke til smp.no.

Usikkerheten om nye kuttrunder og mulige oppsigelser for å komme i mål med å spare inn rundt 300 millioner kroner, gjorde at Bakke søkte om sluttpakke.

– En ting er sikkert: Det blir tøffe tider, men foreløpig vet vi lite om hvordan hverdagen ville sett ut etter omorganiseringen, forteller han.

Ny jobb i lokal satsing

At han hadde en ny jobb å gå til, var også avgjørende for beslutningen.

– Nå gleder jeg meg til det nye jeg skal til med, selv om jeg ikke kan si hva det er foreløpig, sier han.

Bakke kan imidlertid si såpass det er en lokal satsing: – Også er det ikke sikkert at jeg skal kalle meg journalist, legger han til.

Uklart om distriktskontor

Hva som skjer med Ålesund-kontoret kan han ikke svare på. Tv-fotograf Per Christian Dyrø som er ansatt i Screen Story vil etter det smp.no forstår fortsatt jobbe for kanalen på Nordvestlandet.

Nyhetssjef Arne Rovick i TV 2 er bosatt i Ålesund, men har ukependlet til Bergen. Han er ikke blant de 63 som skal ha sluttpakke. Rovick forteller at de foreløpig ikke kan si noe om framtida til Ålesund-kontoret.

– Vi kommenterer ingenting rundt dette før førstkommende torsdag, da kuttforslagene blir lagt fram, sier Arne Rovick.