– Vi kommer til å ha både norsk og portugisisk mat på menyen. Bacalao, klippfiskkuler og de portugisiske spesialitetene bifana og pastel de nata skal etter hvert serveres her.

Det sier samboerne Fernanda Monraia (39) og Antonio Pereira (42).

Hjemmelagd

For få dager siden tok de over drifta av Nomaden, etter at eieren Rose Mari Shannier har tatt seg en pause.

– Nomaden skal drives som før med hjemmelagde kaker, brød og supper slik Rose Mari gjorde, men nå er det vi som lager maten, sier de to som heller ikke har planer om å endre navn eller gjøre om på interiøret i lokalene i Apotekergata.

– Nomaden er en skikkelig koselig kafé. Lampene, kunstgjenstander og maleriene som henger fra tak og vegger gjør at det er som en reise over hele verden å sitte her. Interiøret kommer vi ikke til å endre, vi har bare ommøblert litt, forteller Fernanda.

Ny start i Norge

Antonio Pereira drev sin families kafé i byen Setúbal, som ligger vel en halvtimes kjøretur fra Lisboa, i flere år før han i 2013 kom flyttende til Vestnes.

– Portugal var inne i en dårlig økonomisk periode, mange mistet jobben og kafeen ble stengt. Det var ønsket om arbeid, og å kunne bo i nærheten av min sønn, som gjorde at jeg bosatte seg på Vestnes, forteller Antonio Pereira som har hatt flere jobber i sin nye hjemkommune.

Byutvikling i Ålesund - bli med på debatten her

Måtte finne ny jobb

De siste to årene har han drevet kiosken på Furnes ferjekai. Der har også Fernada Monraia jobbet etter at hun og deres felles datter kom til Vestnes for et år siden.

– Før sommeren fikk vi vite at kioskeieren selv vil drive den videre, og vi måtte finne ny jobb for å kunne fortsette å bo i Norge. Og da dukket heldigvis Nomaden opp, sier samboerne som håper at tidligere stamkunder og andre gjester ofte stikker innom kafeen.

– Og kanskje det kan bli et treffsted for portugisisk og spansktalende som kan samles her for å snakke morsmålet sitt?: Det hadde vært hyggelig, sier portugiserne som nå har gjort ålesundere av seg.

Vil du lese nyheter fra Ålesund? Sjekk vår byside