– Å bli kjent med folk når man ikke er student lenger kan være veldig vanskelig. Jeg føler at jeg har blitt godt mottatt i Ålesund av både kolleger og naboer, men de er i en annen livssituasjon enn meg, sier Gina Dalen på 27 år.

Hun flyttet til Ålesund på sensommeren fordi hun fikk drømmejobben. Nettverk hadde hun imidlertid ikke. Det første hun gjorde for å bli kjent med flere, var å melde seg som frivillig til Jugendfest.

– Der traff jeg Sofia, og vi hadde umiddelbart kjemi. Det var et lykketreff, sier Gina.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Egen gruppe

Sofia Haglund på 33 år var i samme situasjon som Gina. Hun hadde flyttet til Ålesund med samboer, og hadde jobb, men manglet venner.

– Jeg og Gina snakket mye om hvor utfordrende det var å finne nye venner som voksen, og tenkte at det måtte være flere i samme situasjon. Derfor opprettet vi en Facebook-gruppe, «Ny i Ålesund». Første steg for å bli kjent med folk er å si ifra at man ønsker det. Ellers kan ingen vite at man trenger venner.

Mer enn jobb

Nå har Facebookgruppen 19 medlemmer. Gina og Sofia har tatt initiativ til å treffes på kafé, men opplevde etter hvert at det var vanskelig å få plass.

Da kom Katrine Solberg, som er ansatt ved Ålesund bibliotek, på banen. Hun kom tilfeldigvis over Facebookgruppen, og tenkte at dette gikk rett inn i kjerneområdet av det biblioteket skal være.

Åpner dørene: – Dette går rett inn i kjernevirksomheten vår. Biblioteket skal være en møteplass, sier Katrine Solberg.

– Biblioteket skal være, og er, en møteplass. Her koster det ikke noe å komme inn, man trenger ikke å kjøpe noe og vi har god plass, sier Solberg.

I går ettermiddag hadde biblioteket sitt første treff for «Ny i Ålesund»-gruppa. Da kom det elleve stykker av begge kjønn. De «speed-datet» hverandre slik at alle fikk anledning til å snakke sammen.

– Nå er tanken å møtes her en gang i uka, helt uforpliktende. Vi håper at alle som har behov for det får med seg tilbudet, for alle trenger et nettverk. Livet består av mer enn jobb, sier Gina.