- Hvorfor skjer det ingen ting? Spørsmålet ble nylig stilt av Aksjonsgruppa for Hessa skole, og de etterlyste strakstiltak både når det gjelder sikrere fotgjengerfelt og busslommer i bydelen.

Et enstemmig fylkestrafikksikkerhetsutvalg vedtok tirsdag å bevilge 1,1 millioner kroner som skal brukes til tiltak ved skolen.

Borgund vgs

Utvalget bevilget også 350.000 kroner til tryggere kryssing av fylkesveg 111 ved Borgund videregående skole. Utvalget vedtok at arbeidene skal starte umiddelbart.

Fikk pris

Aksjonsgruppa på Hessa har jobba utrettelig for å sette søkelyset på det de mener er uholdbare forhold i bydelen - spesielt for mjuke trafikanter. Trafikkfarlige busslommer og fotgjengerfelt og manglende fortau har vært vist fram for både politikere og vegmyndigheter.

Gruppa har til og med fått en fylkeskommunal pris for arbeidet sitt. Men så langt har det ikke skjedd noe med forholdene på Hessa. Vegvesenet har vært på befaring og er enige med aksjonsgruppa at det trengs tiltak. Men vegmyndighetene påpeker også at det er fylket som må ta regninga.

Ber om mer

Nå har trafikksikkerhetsutvalget vedtatt å bruke to millioner kroner til strakstiltak, men de ber også om at samferdselsutvalget plusser på posten for mindre trafikkerhetstiltak i neste års budsjett med minst fem millioner kroner.

Møre og Romsdals trafikktryggingspris ble delt ut av fylkesordfører Jon Aasen (til venstre) og leder i trafikktryggingsutvalget, Iver Nordset. Line Seter, Knut Ness og Terje Risvik mottok prisen på vegne av  Aksjonsgruppa ved Hessa skole. Foto: Jan Erik Røsvik