Når Skarbøvik IF og Hessa IL etter hvert slår seg sammen, blir det nye navnet Osane Idrettslag.

Både sammenslåingen og navnet ble vedtatt da Hessa avholdt ekstraordinært årsmøte onsdag kveld. Mens sammenslåingen ble enstemmig vedtatt, var det langt mer uenighet i navnevalget.

Mindretallet bøyde seg

Alternativene Osane Idrettslag eller SIF/Hessa - i den rekkefølgen etter loddtrekning - var alternativene. I utgangspunktet stemte 22 av 16 stemmeberettigede på Osane Idrettslag - og alle trodde det var endelig vedtatt.

Flere - blant dem Ramsy Suleiman som opprinnelig var imot navnet Osane Idrettslag - tok da til orde for at navnevalget ikke burde ødelegge for en sammenslåing.

Til slutt bøyde mindretallet seg. Med 30 stemmer ble Osane Idrettslag vedtatt.

- Dette ser jeg bare positive sider med. Det er ungene vi gjør dette for. Sammenslåingen er veldig positiv, sier leder i Hessa IL, Henning Grande.

Navnevalget setter følelsene i sving

Både blant Hessa og SIF-patriotene virker det å være stor enighet om at sammenslåingen er til det beste for begge idrettslagene.

Utfordringen har den siste tiden vært å finne et nytt navn som alle kan gå god for. Spesielt blant fotball-folket tilknyttet Skarbøvik setter navnevalget følelsene i sving.

- Jeg føler på en måte at historien vår viskes litt ut av fotball-kartet i landet. Selv om historien ligger i veggene, føler jeg at navneendringen fører til at ingen vet hvem vi er lenger. Ingen vet hvem Osane er og ingen vet hvor Hessa og Skarbøvik er blitt av i resten av landet, sier Svein Egil Løseth.

Han har i årrekke vært en viktig brikke for Skarbøvik IL sitt A-lag.

- Men det viktigste var at idrettslagene ble slått sammen. Jeg synes bare det er trist at Skarbøvik-navnet forsvinner, sier han.

Frykter det kan ødelegge

Skarbøvik-leder Einar Bryn innser at navnevalget kommer til å skape en viss frustrasjon i tiden framover. Han svarer «ja» på om han frykter at det kommer til å ødelegge samarbeidsklimaet i oppstarten til det nye idrettslaget.

- Jeg har vært så tent på å få til denne sammenslåingen at navnevalget har vært underprioritert. Jeg har ikke vært klar over at navnevalget har vært så viktig for medlemsmassen, sier Bryn.

Han viser til at Osane Idrettslag bare fikk ni av 24 stemmer da SIF gjennomførte et slags prøvevalg på sitt årsmøte tirsdag.

I teorien kan Skarbøvik over nyttår - når det skal skal stemmes for å knytte seg til det nye idrettslaget -  si nei til å bli med i Osane Idrettslag. Bryn håper naturligvis det ikke skjer.

- Jeg håper det. Jeg håper vi kan se framover sammen og bli et sterk bydelslag, sier Einar Bryn.