-Jeg vil nok bidra til å spisse sakene og la Nytt i Uka bli mer nyhetsorientert med mer stoff fra Ålesund, sier Øyvind Heggstad til smp.no.

22 år i NRK

Etter til sammen 22 år som journalist i NRK Møre og Romsdal gir han seg, og fra 9. januar 2017 er han redaktør i den 31 år gamle ukeavisa Nytt i Uka. Avisa kommer ut i Ålesund, men distribueres i flere kommuner rundt byen. Redaksjonen har i tillegg til redaktøren, tre journalister og en grafisk medarbeider.

-Hvorfor slutte i NRK?

Prøve noe nytt

-Det åpnet seg en mulighet i Nytt i Uka. Samtidig er NRK inne i en periode med nedbemanning. Det ga meg mulighet til å prøve noe nytt, sier Heggstad.

-Satser du på å la avisa bli en sterkere konkurrent til Sunnmørsposten?

Debatt og ettertanke

-Vi dekker ikke de daglige nyhetene slik som Sunnmørsposten, men på visse områder kan vi være en konkurrent, mener den nye redaktøren. Han ønsker å satse på saker som kan skape debatt og ettertanke.

-Hva med en nettutgave?

Holder på papirutgaven

-Vi vil nok være synlig på sosiale medier, men foreløpig har vi bare såvidt snakket om ei nettutgave. Vi blir nok ikke mer på nett enn i dag. Vi skal være tro mot det konseptet som har vist seg å holde i over 30 år, sier Heggstad

-Vil dere utvide journaliststaben?

Gode medarbeidere

-Avisa har en veldig god journaliststab i dag, men jeg tror det er store muligheter å få enda mer ut av redaksjonen, sier den nye redaktøen.