Nybygget skal nok en gang behandles politisk i plan- og byggesaksutvalget. Denne gangen er det et par dispensasjoner det gjelder, og rådmannen er positiv både til avvik fra maksimal gesimshøyde og til at det blir færre plasser til sykkelparkering.

Framtredende beliggenhet

Utbyggerne fikk tegningene i retur i fjor høst med beskjed om å gjøre forandringer. Rådmannen brukte uttrykk som «masete fasader», «avvisende hjørner» og at «dette er ikke en type bygg som skal skrike om oppmerksomhet. Det er ikke Operaen eller byens rådhus».

Fornøyd

Nå er tegningene revidert, og rådmannen er fornøyd med at arkitekt og utbygger har imøtekommet merknadene. Fasaden mot Notenesgata er dempet, hjørnene er mer bearbeidet og fasaden mot Korsegata er åpnet opp på gatenivå.

Lokal kjøper overtar: Nye eiere tar over Kremmergaarden

Nybygg Slik vil nybygget ta seg ut fra Posthuskrysset.

Men hun har fortsatt et par innvendinger – blant annet når det gjelder materialvalg. I store deler av fasadekledningen skal det brukes marmor, mens det mot sør og vest skal være en kledning med pusset overflate. Det er ok, mener rådmannen, men hun godtar ikke et felt med pusset kledning mot Korsegata. Det vil virke forstyrrende, og har ikke den høye arkitektoniske kvaliteten som bestemmelsene krever, skriver hun.

Strekkmetall

En ting er å lempe på kravene inn mot lavblokka på rådhuset og Nordeabygget. Noe annet er mot en av hovedgatene. Rådmannen liker heller ikke kledning av strekkmetall. «Vi finner ikke at dette materialet hører hjemme på et bygg i Ålesund sentrum», skriver hun i saka til plan- og byggesaksutvalget.

Naboene i Nordeabygget har protestert mot at det dispenseres fra høydebestemmelsene for tekniske rom på taket av nybygget. Det mener rådmannen man ikke skal ta hensyn til.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Her finner du Sunnmørspostens Ålesund-side