Gjørtz er styreleder i Rasmus Rønnebergsgate Holding AS som er utbygger.

Grønne tak

Da plan- og byggesaksutvalget behandlet dispensasjonssøknader for nybygget, sa politikerne nei til tekniske rom på taket. Jarle Hauge Steffenssen fra Miljøpartiet De Grønne og Venstres Steffen Falkevik fikk også flertall for at det skal være oppholdsareal på taket og/eller et dekke av organisk materiale (f.eks. mose), som det står i forslaget.

De første tegningene av nybygget hadde en takterrasse – eller et ålesundsk operatak som det ble kalt.

Da biblioteket forsvant fra planene, gjorde takterrassen det samme, og i planutvalget var det flere politikere som sa at de følte seg lurt.

«Operataket» er borte: Rådmannen er nesten helt fornøyd med nye Kremmergaarden

Bearbeidet

Jon Ketil Gjørtz sier tanken var å legge til rette for publikum med både bibliotek og takterrasse.

– Uten biblioteket måtte vi også forandre taket, og vi har brukt flere måneder på å komme fram til et prosjekt der vi har fulgt opp rådmannens ønsker – blant annet om å dempe uttrykket på bygget, sier Gjørtz.

Her kan du lese flere saker om nye Kremmergaarden!

I klagen skriver styrelederen også at det er viktig at et politisk utvalg begrunner sine vedtak når de går imot rådmannens innstilling.

Teknisk rom Byggherren ber om ny behandling av byggesøknaden der det er laget nye tegninger som viser det tekniske rommet på taket.

– I vår sak kom forslaget om oppholdsareal og/eller grønt tak opp som et benkeforslag uten noen form for faglig vurdering eller begrunnelse, skriver Gjørtz.

Han får støtte fra rådmannen i Ålesund som ber plan- og byggesaksutvalget gjøre om vedtaket.

Det begrunner hun blant annet med at tak med biologisk materiale er i strid med reguleringsbestemmelsene som sier at tak i Ålesund enten skal ha skifer eller farger som er tilpasset skifer. Rådmannen sier at grønne tak kan være positivt og fint, men at det er et fremmedelement i Ålesunds karakteristiske taklandskap.

Naboene i Nordeabygget fikk for øvrig avslag på en søknad om taktekking med lavtvoksende planter.

Politikerne skal behandle saken på nytt i neste uke.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Her finner du Sunnmørspostens Ålesund-side