Rådmannen ber utbyggere på Aspøya om å vente

Det mener rådmannen i Ålesund som ber plan- og byggesaksutvalget si nei til at det skal lages en privat reguleringsplan i Ivar Aasens gate.

Svekket verneverdi

Det vil heller ikke lønne seg å restaurere huset som arkitektene nå mener er malplassert i miljøet.

Vent på områdeplan

Rådmannen ønsker ikke at det skal lages detaljplaner verken for denne tomta eller andre områder på Aspøya før bydelen får en områdeplan.

Ivar Aasens gate 10 og 12 ligger rett nord for Skutvika som skal få nytt liv når konteinerhavna flyttes bak fjellet. Til alt overmål er gata også lagt inn som en del av hovedsykkelaksen over Aspøya.

Rådmannen mener alt dette tilsier at man ikke bør begynne å detaljregulere enkeltområder før områdeplanen er klar.

Ny planlegger

Leite og Howden har gitt uttrykk for bekymring over at det kan ta tid å lage en slik plan, og det har rådmannen forståelse for. Trøsta er at kommunen nylig har ansatt en områdeplanlegger som skal starte i jobben i midten av juni, og vedkommende vil få Aspøya som sitt ansvarsområde.

Ålesund har også fått tilskudd fra fylkeskommunen for å lage en mulighetsstudie for området, og Riksantikvaren har lagt penger i potten slik at man kan gjøre en kulturminneanalyse.

Rådmannen minner også om at andre utbyggere har fått beskjed om at de må vente på områdeplanen. Hun ser ingen særlige grunner til at det skal gjøres noen forskjell i dette tilfellet.

Plan- og byggesaksutvalget behandler saka førstkommende tirsdag.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside