Terje Devold i Matfestivalen fikk nylig beskjed fra Ålesund kommune om at Sankten som festivalarena er historie. Tidligere denne uka fortalte Nytt i Uka og Sunnmørsposten at Matfestivalen trolig må flyttes til sørsida.

Til Sunnmørsposten sa avdelingsingeniør Leif-Olav Brandt at det nå var tid til å sette en strek over Sankten som festivalplass.

Torsdag sendte så Ålesund kommune ut ei pressemelding som opprører Devold: «I en nyhetssak i Nytt i uka og seinere i Sunnmørsposten, er det beklageligvis gitt inntrykk av at Ålesund kommune umiddelbart vil slutte å bruke St. Olavsplass i sentrum av Ålesund som festivalarena. Dette er ikke riktig», heter det i meldinga.

– Emmen smak i munnen

– Jeg må imidlertid innrømme at jeg sitter med en emmen smak i munnen etter å ha lest pressemeldingen fra Ålesund kommune, skriver Devold på sin facebook-side torsdag kveld.

Overfor Sunnmørsposten utdyper han:

– Dette er ikke noe det er gitt inntrykk av. Det er referert til en beslutning i Ålesund kommune, understreker Devold.

– Dette er feigt av kommunen. Jeg er oppriktig ærlig forbanna. Det er min kommune også. Dette er utidig. Det må være lov også for Ålesund kommune å si beklager, sier Devold til Sunnmørsposten.

Devolds innlegg på hans facebook-side er stilet til lederen for informasjonsavdelinga i Ålesund, Anne Bente Skjellum.

– Ålesund kommune og dens ansatte skal ta ansvar for egne vedtak og standpunkt, argumentere for det de mener er riktig og om nødvendig beklage om de opplever å ha tatt feil! Det siste de da trenger er et kommunikasjonsmenneske som gjør det motsatte; skyter ut et tåketeppe med flotte formuleringer når det er så enkelt som følger; Sorry, vi vurderte det feil og vi retter opp. Takk for at dere gjorde oss oppmerksom på feilvurderingen, og lykke til videre! skriver Devold.

– Har gått litt fort i svingene

Torsdag kveld har hun svart Terje Devold på hans facebook-side:

– Kommunen har diskutert om det på sikt kan være formålstjenlig å flytte festivaler til sørsida. Det vil muligens være ei god løsning når sørsida er klar - og ei løsning vi vil diskutere med byens festivalarrangører. I denne saken har ønsket om byutvikling kommet foran realitetene. Det er mulig å arrangere festivaler på sørsida, men det betyr ikke at vi per i dag vil legge Sankten død som festivalarena. Her har det rett og slett gått litt fort i svingene for kommunen. Det har vi forsøkt å rette opp i pressemeldinga med en beklagelse, skriver hun, og avviser at hun prøver å tåkelegge saken.

Før hun skriver at hun ser frem til å møte Devold på mandag, i et møte der kommunen har invitert festivalarrangører for å diskutere samarbeid.