Asylmottak Mottaksleder Peter M.D. Vonstad hos Link AS i Volsdalen. Arkiv.
(Foto: Staale Wattø)

Asylmottak Mottaksleder Peter M.D. Vonstad hos Link AS i Volsdalen. Arkiv. Foto: Staale Wattø

Legger ned asylmottak i Ålesund

Volsdalen statlige asylmottak i Ålesund legges ned.

Seks ordinære mottak for asylsøkere legges ned, melder Utlendingsdirektoratet (UDI).

Volsdalen statlige asylmottak er landets største med 240 plasser, og drives av Link as. Mottaket ble etablert 1. mai i fjor.

– Vi skal drive her fram til 31. august, sier mottaksleder Peter Vonstad hos Link AS i Volsdalen til smp.no.

Han forteller at de fikk vite om det onsdag. Mottaket er i en tidligere studentblokk på Volsdalsberga. Akkurat nå er det rundt 170 asylsøkere i blokka. Mottaket har sju ansatte.

Ikke overrasket

– Det kom ikke som noen overraskelse. Det legges ned fire til seks mottak i måneden. I snitt kommer det inn rundt 40 asylsøkere til Norge i uka. Samtidig går det ut 300 i uka, sier Vonstad til smp.no.

UDI følger et økonomisk krav om at minimum 85 prosent av plassene i mottakene på landsbasis skal være i bruk. På det meste hadde UDI rundt 39.000 mottaks- og akuttplasser. Når denne runden med nedleggelser er gjennomført, har UDI 10.700 plasser.

Må flytte til nytt mottak

Mottaksleder Peter Vonstad i Volsdalen anslår at rundt 40 asylsøkere må flytte videre til andre mottak innen 31. august.

Dette er fjerde gang UDI legger ned mottak så langt i år. Tidligere er Hero asylmottak i Ålesund lagt ned. Også mottaket på Hareid er lagt ned.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Hattholmen i Sula:

Kjøpte holme – fikk søppel-mareritt på kjøpet

– Vi fikk hakeslepp, sier leder i Sunnmøre Friluftsråd. – Jeg er helt enig, sier grunneier Per Olav Moldvær, som får skryt for innsatsen som nå gjøres for å rydde opp.

Teaterfabrikken:

Storband og damer i skjønn forening

Nordvest Big Band er ti år i år. Det feirer de med to pubkonserter på Teaterfabrikken. Fredag kveld var det dags for den første.

The Voice på TV 2

Kaja og Karina gjekk vidare

Både Kaja Rode og Karina Pieroth gjekk vidare til «knockout-rundane» i songkonkurransen «The Voice - Norges beste stemme».