Nå vil Dag Lausund lokke verden til Ålesund – også som deltakere på InnoTown.

– Vi har lagt lista høyt fra starten av, og har alltid hatt alt på engelsk. Nå tar vi neste skritt, sier Lausund – ivrig etter å presentere sin første internasjonale samarbeidspartner:

Organization for International Economic Relations (OIER), et verdensomspennende business-nettverk med rundt 1000 medlemmer over hele verden. Nå representert i Ålesund gjennom leder Kari Aina Eik.

InnoTown tilbake i byen - og tester app for "sjenerte"

Første i Norden

Eik er opprinnelig fra Ålesund, og har fulgt med på InnoTown og utviklingen i hjembyen fra utsiden. De siste fem årene har hun ledet OIER fra Wien.

– Vi jobber med kobling av privat og offentlig sektor, og arrangerer flere hundre ulike prosjekter hvert år, blant annet for FN, sier Eik.

– Kari kan gjennom sitt nettverk få svært spennende deltakere og foredragsholdere til Ålesund. Det er første skritt. I tillegg kjører vi nå en ekstra dag for dem som vil oppleve området. Her har vi inngått et samarbeid med Flakk-gruppen, sier Lausund.

FN-møte

Dermed kjøres det i gang et prøveprosjekt i år med hotell og opplevelser i området.

– Foredrag kan man se på YouTube. En konferanse må tilby mer, og like viktig er minglingen og opplevelsene. Her har Ålesund et fantastisk potensial, sier Eik.

I fjor InnoTown ble i fjor arrangert i Øygardshamna i Giske, men flytter i år tilbake til Ålesund. Det var rundt 400 deltakere. Foto: Staale Wattø

– Det skal ikke så mye til. Jo mer eksotisk, jo større er interessen. Davos er blitt Davos fordi de tilbyr noe mer, sier Eik.

Som også får med seg FN-gruppen hun leder om smarte byer til Ålesund i forbindelse med InnoTown (United 4 Smart Sustainable Cities)

I fjor: InnoTown ble i fjor arrangert i Øygardshamna i Giske, men flytter i år tilbake til Ålesund. Det var rundt 400 deltakere. Arkivfoto: Staale Wattø sw@smp.no Foto: Staale Wattø