– Det verste er å ikke vite hva som har skjedd med henne.

Det sier kanineier Marie Skarsbø etter at den ene kaninen hennes- Chanel – forsvant natt til søndag fra buret sitt utenfor Skarsbøs bolig bak fjellet i Ålesund sentrum. Chanel var drektig, og Skarsbø ventet kaninunger da hun gikk for å se til kaninen søndag morgen. I stedet var Chanel var sporløst forsvunnet, og eieren er klar på at det er mennesker som har vært på ferde:

– Hun har ikke kommet seg ut selv. En hyssing som var surret og knyttet mange ganger rundt for å feste taket var knytta opp, og taket var demontert.

Buret Bildet viser det midlertidige buret og hyssingen som var knyttet opp. – Hun kan ikke ha kommet seg ut selv, sier eieren. Foto: Privat

Prøvde på flere bur

Buret var en midlertidig løsning mens Skarsbø bygger en større utegård til kaninene sine. I alt har hun fire kaniner.

Også et annet bur viste ifølge Skarsbø tegn til forsøk på innbrudd.

– De har prøvd å få opp låsemekanismen, men her har de ikke klart det, sier hun.

Ved siden av buret til Chanel fant hun pels.

Pels Ved siden av buret lå det igjen pels etter Chanel. Foto: Privat

– Dette er en kanin på fem kilo som ikke liker å bli holdt, og som sikkert har sprella for å prøve å komme seg løs, sier hun.

Det verste er å ikke vite hva som har hendt med Chanel, sier Skarsbø.

– Det er veldig ekkelt. Har de avliva henne raskt for å få mat, har hun i alle fall ikke lidd. Jeg håper ikke at noen har tatt henne for å drive dyremishandling.

– Planlagt

Kaninburene står cirka to meter fra inngangsdøra.

– Burene står inne i carporten, og det er ikke tydelig fra utsiden at det er kaniner her, så jeg tenker at noen må ha visst at her var kaniner og planlagt det, sier Skarsbø.

– Her er lite trafikk og trangt mellom husene. Ingen naboer hadde sett eller hørt noe den natten. Men en nabo sa at han for en måneds tid siden oppdaget fem personer i carporten midt på natta. De sprang da han kom bort, sier Skarsbø.

Tips – Hvis noen har sett eller hørt noe, eller funnet en kanin, vil jeg gjerne vite det, sier Marie Skarsbø, som også ønsker å advare andre dyreeiere etter hendelsen. Foto: Privat

Advarer andre

Skarsbø har varslet politiet. Operasjonsleder Trygve Ødegård bekrefter en telefonhenvendelse om dette, men sier det ikke er gjort undersøkelser på stedet.

– Politiet kan vel ikke gjøre så mye mer enn å holde utkikk, sier Skarsbø, som likevel håper på tips fra folk som har tips om saka eller funnet en død kanin.

Hun går også ut for å advare andre dyreeiere.

– Jeg vil anbefale dyreeiere å skaffe seg hengelåser og belysning og passe godt på.