– Etter alt som har kommet frem i media så har vi nå valgt å varsleet tilsyn i Ålesund kommune, sier tilsynsleder i Arbeidstilsynet, Inger Marie Seth, til NRK Møre og Romsdal.

– Det blir i løpet av ganske nær fremtid. Vi har tenkt iutgangspunkt at Ålesund kommune får litt tid på seg, og det er desom må ordne opp i dette her. Deretter gjennomfører vi et tilsyn,og så får vi se hva som kommer ut av det, sier Seth.

Det var kommunerevisjonen som avdekket en rekke kritikkverdige forhold på Bingsa (se faktabokser). Blant annet har det over flere år vært omfattende overtidsbruk. Enkelte år har personer jobbet over 800 timer overtid, uten at det ble søkt om tillatelse til dette fra Arbeidstilsynet.

Bingsa-skandalen: Les alle sakene om Bingsa her

I tillegg avdekket revisjonen at Bingsa Næring (Ålesund kommune) ulovlig har kjøpt tjenester for 23,9 millioner fra OK entreprenør, og mangelfull budsjettering, styring og økonomisk kontroll. Ifølge revisjonen ser Bingsa ut til å ha brukt 37,1 millioner kroner mer til drift og investeringer i 2016 enn det var politisk bevilgning til.

Etter omtale og reaksjoner i Sunnmørsposten kalte rådmannen og ordføreren inn til et eget informasjonsmøte om saka. Forholdene er også til behandling i kontrollutvalget i Ålesund, som ennå ikke har konkludert.

Tilsynslederen i Arbeidstilsynet sier at de kun kjenner saka gjennom media.

Vil vurdere å be om politietterforskning

Rådmannen etter Bingsa-møte: Vurderer omorganisering

Se opptak fra informasjonsmøte om Bingsa-skandalen

Sier han varslet om Bingsa-skandalen i 2013: – Dette er gjort med viten og vilje

Varslet balanse i regnskapet - gikk flere titalls millioner i minus: – Gir risiko for vesentlig feilinformasjon, sier revisor