– Dette er et kjempebra tiltak. Det forteller Nina Berge. Både hun, Ivar Åmbakk, Inger Sundnes og Vidar Sundnes er våkne og har allerede dekket på til frokost på det solfylte dekket når frokostbåten kommer med sin ferske leveranse. Det har den gjort de siste femten årene, til stor glede for båtfolket i Ålesund.

– Det er utrolig kjekt å få servert frokost rett på båten, legger Ivar til. Han og Nina har lagt til havn i Ålesund siden tirsdag. Her nyter de livet under båtfestivalen, men tar seg også tid til å nyte naturen i nærområdet.

– I går var vi oppe på Johan Skytt på Alnes. I dag har vi planer om å ta oss en tur til Ellingsøya, sier Ivar.

For Inger og Vidar var fredag morgen deres første møte med frokostbåten. De kom nemlig til Ålesund torsdag kveld og har overnattet i båten til Nina og Ivar.

– Vi håper vi kan få overnatte en natt til, sier Vidar og flirer. Det er god stemning i båten når sola skinner og frokosten blir servert i båten.

– Jeg hører godt når den kommer

Også Oddbjørn Rishaug setter pris på den noe utradisjonelle leveransen. Han står klar på dekk for å ta imot frokostpakkene til seg og båtene rundt seg.

– Det er veldig trivelig. Jeg hører godt når båten er på veg, sier han. Rishaug, som er fra Molde, kom til Ålesund på torsdag, men blir ikke liggende lenge.

– Vi må jo få med oss det som skjer rundt omkring her. I kveld går turen videre til Midsund slik at vi får med oss litt av Midsundfestivalen, før vi skal tilbake til Molde når Moldejazz begynner, sier han.

Gode hjelpere

Det er Henrik Sørvik Fjærli som har blitt designert frokostbåtfører, men han får god hjelp av sine medhjelpere Syver Johan Singdalsen Johnsen, Even Singdalsen Johnsen og Jonas Gjøsund Larsen. Fredag er deres tredje morgen med leveranse, og de vet hvordan det skal gjøres. Der frokostbåten får lagt til rett ved båtene får folk levert frokosten rett i hendene. Der det er vanskeligere å komme til klatrer guttene fra båt til båt, eller hopper på land og løper langs brygga. Her skal alle få.

Les også: Møre og Romsdal best på alkovett

Les også: Har du husket å levere redningsvesten til service?

– Vi må ha en pose til. Det var noen som ikke fikk rundstykke. De fikk heller ikke rundstykke i går, sier Syver under leveranserunden.

– Ta med to ekstra da, svarer Henrik.

De tre medhjelperne er med på frokostbåten for første gang i år. De synes det er veldig kjekt å hjelpe til.

– Folk bruker å si «tusen takk» og «ha en god dag», forteller Even.

– Det er ikke alle som er våkne. Noen ganger vekker vi folk, men de aller fleste synes dette er kjekt, legger Syver til. Guttene håper å kunne være med frokostbåten neste år også.