Det skriver en småbarnsfamilie på Sørneset som har sendt inn merknad til områdeplanen for Campus Ålesund. Nå er fristen for å komme med kommentarer ute, og en gjennomgang av merknadene viser at folk som bor i området er bekymra for støy, trafikk og framtida for eiendommene sine.

Folkemøte

– Vi skjønner selvsagt veldig godt at folk er usikre på hva planen vil bety for dem, og derfor har vi også hatt et folkemøte der vi både orienterte om planen, men også forsøkte å gi svar på spørsmål.

Velforening

Sørneset Vel har sendt inn en uttalelse der de tar opp en rekke forhold som de ønsker å belyse. Planen foreslår ny veg til Sørneset og at dagens kryss stenges. Velforeningen mener at dette er unødvendig hvis NMK får sin egen avkjørsel til Borgundvegen/E136, og de ønsker heller ingen nye veger inn på den vesle halvøya som etter deres mening allerede er sterkt presset fra alle kanter. Ny gang- og sykkelveg er de selvsagt positive til.

Bekymra Høsten for to år siden sto beboere på Sandsberget fram med bekymring for bomiljøet sitt.

Både enkeltbeboere på Sandsberget og velforeninga tar opp forholdene for et område som har fått NMK svært nært innpå seg.

– Sørneset Vel ber om at kommunen kommer på banen og tar over saksbehandlingen/styringen av dette området. Beboerne her ønsker først og fremst en profesjonell styring og ikke minst en entydig og ryddig plan. Slik det er nå, vet de ikke om de må flytte neste måned eller om 10 år. Ingen ønsker å ha det slik, skriver velforeningen.

Kommuneoverlegen skriver i sin uttalelse at det bør foretas en styrt avvikling av dette boligområdet og at leikeplassen må flyttes. Når E136 utvides, mener kommuneoverlegen at også andre hus vi bli ubeboelige og derfor bør saneres. Leikeplassen opptar naturlig nok også barnerepresentanten som mener det må etableres en god kvartalsleikeplass før trinn tre av NMK settes i gang.

Skal bli mer attraktiv: NMK vil ha hotell på Campus Ålesund

Parkering

Parkering er også en gjenganger i høringsuttalelsene. Studentparlamentet ønsker at inntekter fra parkering skal gå tilbake til utvikling av campus og studentvelferd, mens en nabo mener at over 1500 p-plasser på campus vil invitere til dramatisk økning i biltrafikken og ikke begrense den slik kommuneplanen legger opp til. Denne naboen mener at det ikke må tillates at NTNU-studentene får tilgang til parkeringsplasser.

– Vi skal nå bruke en måned eller to på å bearbeide planforslaget videre, og hvis det blir mange endringer, kan det hende at den må på en ny høringsrunde, sier Gudmund Hoel.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside