Ny folkehelsekoordinator:

Hun skal hjelpe ålesundsfolk til bedre helse

1. november starter Ingvill Holmen i ny jobb som folkehelsekoordinator i Ålesund.

KLAR Ingvill Holmen (44) blir Ålesunds nye folkehelsekoordinator. Personlig liker hun friluftsliv og å gå på ski. Flere har fått gode råd fra henne, blant annet i forbindelse med bootcamp-trening for nybakte mødre.Foto: Nils Harald Ånstad

Ålesund

Hvem hun er? Ingvill Holmen er utdannet ergoterapeut, har videreutdanning i idrett grunnfag, arbeids- og organisasjons- psykologi, arbeidshelse, universell utforming, offentlig planlegging og ledelse.

Når det gjelder arbeidserfaring, har hun jobbet som kommune-ergoterapeut i Kvam herad og i Bergen kommune. Hun har vært rådgiver hos NAV Hjelpemiddelsentral i Møre og Romsdal og har de siste åra vært seniorinspektør hos Arbeidstilsynet Midt-Norge.

Vil være synlig

– Og så starter jeg i den nye jobben 1. november. Jeg gleder meg, sier hun, på veg hjem fra nasjonal folkehelsekonferanse i Oslo. Først er planen hennes å bruke tid på å bli kjent med Ålesund kommune internt og med lag- og organisasjoner.

– Jeg ønsker å bygge opp relasjoner og nettverk. Jeg ønsker å være synlig ute i kommunen, sier hun.

Holmen vil jobbe for medvirkning, og vil jobbe systematisk og med en kunnskapsbasert tilnærming til folkehelsearbeid.

Videreføre

– Jeg må få en oversikt over aktiviteter og tilbud som allerede fins, og jeg vil jobbe videre med det gode arbeidet min forgjenger, Kathrin Kobbevik, iverksatte, sier hun.

Blant anna «Stikk ut!» og fokus på ernæring.

– Jeg har en litt anna bakgrunn enn henne, men jeg ønsker å videreføre det arbeidet hun starta opp, sier Holmen.

Det handler mye om fokus på forebygging istedenfor reparasjon.


154 tros- og livssynssamfunn har krav på tilskudd fra Ålesund

Over 4.000 medlemmer i 154 ulike tros- og livssynssamfunn har krav på tilskudd fra Ålesund kommune.

 

«Midtmoa» i Ålesund:

Byggestart for leiliheter på «Midtmoa»

Sommeren 2019 skal leilighetene stå ferdige. Torsdag tok gravemaskina det første jafset på tomta på Moa.


Gode innspill

– Jeg er interessert i gode innspill og ideer fra folk for å få til et godt folkehelsearbeid, slik at Ålesund blir en god kommune å bo i for alle, sier hun.

Ingvill er 44 år, opprinnelig fra Vanylven, men har bodd i Ålesund siden 1999.

– Jeg har tre aktive barn, som er engasjert i idrett og musikk. Personlig liker jeg friluftsliv, og å gå på ski. Jeg bor på Emblem og her er idrettslaget veldig flinke til å kjøre opp skiløypene. Jeg vil være aktiv, så vi kan si ifra om fine forhold på fjellet: «Kom dåkke ut», sier hun.

Samhold, samarbeid og det å bry seg om hverandre, er noe Ingvill Holmen er spesielt opptatt av.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside