(Foto: Staale Wattø)

Foto: Staale Wattø

Lilla Fjellstue for «små helter»

15-17. november blir Fjellstua i Ålesund belyst med lilla lys i forbindelse prematurdagen.

Lilla er den offisielle fargen som brukes for å markere dagen for tidligfødte barn, og flere steder i Norge og i verden ellers belyses bygg på denne måten for å sette søkelys på utfordringene premature barn og familiene deres møter.

Disse dagene blir også Perinataldagene – en landsdekkende konferanse for foster- og nyfødtmedisin – arrangert i jugendbyen.

Selve prematurdagen er 17. november, og den markeres på nyfødtintensiven ved Ålesund sjukehus med et uformelt treff for familier som har fått premature barn.

– Dette er hvert år en kjekk festdag der vi setter fokus på de små heltene og deres familier, forteller sykepleier Reidun Øye ved Ålesund sjukehus i en epost.


Helse Midt-Norge vil styrke neonatal-tilbudet:

Fagdirektør: – Grensen på uke 26 er satt

Helse Midt-Norge understreker at det er enighet om å sette grensen ved 26. uke. Dermed beholder Ålesund sjukehus nyfødte mellom uke 26 og 28 minst ut 2019.

 

To av tre for tidlig fødte får helseplager

Bergen (NTB): En ny forskningsstudie ved Universitet i Bergen viser at to av tre barn som ble født før 28. svangerskapsuke, fikk store helseplager senere i livet.


Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Milliardprosjekt i Torvik får igjen utsett byggefrist

– Trenerer totalt for andre som vil utvikle noko her

– Eg likar ikkje å klage. Men det er påfallande at ei bedrift får halde det gåande i nærare tolv år utan å byggje noko som helst.

Ylva ruller inn over Nord-Norge

Meteorologisk institutt har utstedt ekstremværvarsel for stormen Ylva i Nord-Norge. Meldingen om uværets første skader kom tidlig torsdag. 

Politiloggen:

Mista førarkortet

Ein bilførar er fråteken førarkortet og politimeld etter å ha køyrt for fort i Skorgedalen i Vestnes.