Jubileumsfeiring:

Realstjerna tennes for tiende gang

Nytt lys, fyrverkeri og folkevandring til fjells. Og kanskje kommer nissen?

Populært: Fra Sukkertoppen er den over ti meter høye stjerna synlig fra store deler av Ålesund og omland – i mørketiden rundt jul. Her fra tenningen i 2009, da det også var folkevandring opp til der stjerna står. De siste årene har folkearrangementet blitt lagt til Osane. Arkivfoto: Staale WattøFoto: Staale Wattø

Stjerneklart: Jan-Inge Olsbø sier at Realstjerna i år skal lyse sterkere og flottere enn noen gang. Stjerna skal skinne fra Sukkertoppen (i bakgrunnen) for tiende gang, og tennes i år lørdag den 2. desember. Mye dugnadsinnsats og god sponsorhjelp ligger bak prosjektet. Foto: Lars Inge SkredeFoto: Lars Inge Skrede

Ålesund

Lørdag den 2. desember er det duket for den tiende tenningen av Realstjerna.

Gutteklubben Real Hessa står bak det årlige og populære lyspunktet fra Sukkertoppen i adventstida og til godt over jul.

Stjerneklart Jan-Inge Olsbø sier at Realstjerna i år skal lyse sterkere og flottere enn noen gang. Stjerna skal skinne fra Sukkertoppen (i bakgrunnen) for tiende gang, og tennes i år lørdag den 2. desember. Mye dugnadsinnsats og god sponsorhjelp ligger bak prosjektet. Foto: Lars Inge Skrede

– Nå har vi skiftet alle de blanke lysa, slik at stjerna skinner enda bedre, forteller «stjernesjef» Jan-Inge Olsbø. Stjerna vil fortsatt også skinne blått. De blå lysa ble skiftet i fjor, og etter lysprøver tidligere i høst ble det bestemt å beholde fargen.

– Vi synes det blå lyset er flott, sier Olsbø.

De fleste årene har det vært folkearrangement nede i Osane under selve tenninga. I år blir dette lagt opp igjen på fjellet, slik det var i starten, mye grunnet anleggsarbeid i Osane.

– Det blir et skikkelig jubileumsfyrverkeri. Vi håper å få med korpset og så kommer Sukkertopp-nissen, for første gang, sier Olsbø.

Programmet er ennå ikke helt spikret, men uansett kan arrangørene gjøre lite med været. Annet enn å håpe på at det blir bra nok til at flest mulig får tatt turen opp til tenninga.

Les flere bysaker på vår Ålesund-side