Etter såkalt preåpning og VIP-kveld forrige uke, var det åpningsfest for alle hos Intersport Ålesund torsdag.

Butikken ligger i tredje etasje på Ålesund storsenter, i lokaler der det tidligere har vært rørlegger og baderomsbutikk.

– Det var behov for en sportsbutikk i Ålesund sentrum. En så stor by kan ikke mangle det, sier Kai Magne Kjersem, daglig leder og eier av butikken.

Han ser også plass nok til en fagbutikk for sport i «byen» – i tillegg til sportsvarehusene på Moa. Bybutikken ønsker spesielt å være gode på sko og ski.

Kampen mot de store

Mange tok turen for å ta nybutikken i øyesyn – og få med seg kake, boblende drikke eller andre tilbud på åpningsdagen.

Deriblant leder hos B. Rongve AS, som i Rønnebergbua har vært enslig sportssvale i byen de siste årene.

– Vi er «sport light». Jeg er veldig positiv til etablering av en ny sportsbutikk i sentrum. Det er bra både for byen og for oss, sier Rongve.

Firmaet drev tidligere egne sportsbutikker både på Moa og i bysentrum. Men konkurransen fra de store kjedene G-Max og XXL som etablerte seg på Mo ble for stor. Intersport Rongve på Sankt Olavs plass ble nedlagt for om lag to år siden.

– Her kommer det et helt nytt spisested rett ved siden av. Det er mye av grunnen til at vi ville være her, sier Kjersem. Butikken skal også få en stor nettbutikk etter hvert.

Spisesteder

Senterleder Maria Gauffin bekrefter at et nytt spisested kommer ved siden av Intersport.

URBANT Dromedar kaffebar er et relativt nytt tilbud på Ålesund storsenter. Her ansvarlig for Dromedar på Moa og i sentrum, Cecilie Lund (t.v.) og senterleder Maria Gauffin.

Det blir i lokalet der det tidligere var kafé – og der ombygging pågår. I tillegg har senteret flere andre spisesteder som har utvidet, fornyet seg eller endret konsept. Tante Bruun har utvidet, Vallaker pusset opp og i fjor høst poppet kaffebaren Dromedar opp der Chocolatte var tidligere. I tillegg har senteret fått egen ammekrok.

– Spisestedene er viktige for oss. Det er blitt mye mer vanlig blant folk å gå ut og spise eller ta en kaffe. Her skal folk kunne bruke hele dagen og finne urbane tilbud med fin stemning, sier hun.

Ifølge senterlederen har Aksla parkering bidratt mye til lettere besøk på kjøpesenteret og i bysentrum som helhet.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside