– I en kjøpesenterverden må vi forbedre oss. Om ikke sakker vi akterut, sier Else Andersen, utviklingssjef i Olav Thon Gruppen.
Olav Thon Gruppen ønsker å skape et multisenter. Det kan bety helseforetak, bibliotek, bespisning, handel og underholdning. Fredag morgen ble det annonsert at O’Learys blir en ny, stor leietaker i det nye bygget på Moa. Franchisen skal boltre seg på 4000 kvadratmeter over to etasjer og utvikle et eventsenter med underholdning og restaurant i fokus.
– Det er enormt mye innhold man kan putte inn i eventkonseptet. Ting som minigolf, bowling, curling, shuffleboard, biljard og dart, Trond Falch-Monsen i Bergen Sportshus Holding, som representerer O’Learys.
Det blir også en takterasse på rundt 200 kvadratmeter tilknyttet restauranten.
– Dette er et konsept som Norge aldri har sett maken til, sier Falch-Monsen.
Konkurranse
Torbjørn Torske, utviklingsdirektør i Olav Thon Gruppen, forteller at han ser en endring i folks handlemønster.
– Vi konkurrerer med internett og storbyhandel. Vi ser at besøkstallene på shoppingsentrene i Europa går litt ned, men ikke omsetningen. Vi må gjøre mye mer for at sentrene skal bli attraktive for mer enn bare shopping.
– Urbaniseringen skjer sterkt i kjøpesentrene. Opplevelser kan du ikke ta på nettet, sier Falch-Monsen.
Per i dag er O’Learys å finne hovedsakelig på flyplasser og togstasjoner.
– Vi har planer om å åpne flere O’Learys på kjøpesentere. Det handler om at vi har tro på utviklingen som foregår på kjøpesentrene, legger han til.
O’Learys er en svenskeid kjede i amerikansk stil som har fokus på sport. Franchisen har 130 restauranter verden rundt, noe som gjør det til en av Sveriges største restaurantkjeder.
Opplevelser og shopping
I første og andre etasje av nybygget skal det være butikker og shopping. I tredje og fjerde blir det altså mer fokus på underholdning og opplevelser, noe O’Learys planlegger å by på. Hvilke leietakere som skal inn i resten av bygget, vil Olav Thon Gruppen holde for seg selv for øyeblikket. Men 20 kontrakter er foreløpig signert.
Torske melder at prosjektet er i rute driftsmessig og økonomisk. Bygget skal være ferdig 1. november neste år.
De er klare på hvilket fokus konseptet skal ha - men det skal ikke ende opp som en festbule.
– Tre fjerdedeler av vil være events, men restauranten blir hjertet, sier Falch-Monsen.
– Dette blir en fantastisk begivenhet for regionen. Dette er et sentrum, ikke minst for storkommunen, sier Andersen.
Feiringer
– Det er kanskje ikke kranselag helt ennå?
– Dette er et så stort bygg at vi må ha mange feiringer. Vi spiste pizza forrige uke for å feire at vi var ferdig med en del av bygget, forteller prosjekteringsleder Sølve Grimstad.
Rundt 100 personer arbeider på nybygget hver dag, og det er mye å gjøre.
– Heldigvis har vi hatt været med oss. Vi gleder oss veldig til bygget er ferdig, sier han.