Det bekrefter prosjektleder Ole Kristian Birkeland i Statens vegvesen. Han forteller at de i etterkant har gått grundig gjennom hendelsen for å finne ut hva det var som skjedde. Og for å unngå at det skjer igjen.

- Det var noen nye kommunikasjonskabler som løsnet fra ei kabelbru ved et av lysene i taket på tunnelen. Kabelen er først truffet av en høg bil, som førte til at de løsnet mer. Så er kabelen truffet av en ny bil, som ble skadd i hendelsen, sier han.

Skadet panser og frontrute

Sunnmørsposten fikk tirsdag opplyst at bilen fikk skader på panser og frontrute.

- Vi har nummeret på bilen og vil følge opp saken overfor eier, sier Birkeland.

De har ikke registrert at andre biler har truffet kabelen.

- Den løse kabelen førte til at det automatiske nødsikringsystemet i tunnelen slo ut, slik at tunnelen automatisk ble stengt. Det reduserte muligheten for at flere biler kom inn i tunnelen og traff kabelen. Dette systemet fungerte slik det skulle, Birkeland.

Sunnmørsposten fikk melding om at tunnelen var stengt klokka 16.20 tirsdag. Klokka 17.10 meldte vegtrafikksentralen at tunnelen var åpnet igjen. Det ble meldt om lange køer på begge sider av tunnelen.

Tar hendelsen alvorlig

Sunnmørsposten fikk tirsdag opplyst fra Vegtrafikksentralen at det var ei kabelbru som hadde løsnet.

- Det var nok en misforståelse, det var kun en fiberkabel som løsnet, sier Birkeland.

Han forteller at de tar hendelsen alvorlig. Vegvesenet og deres entreprenør jobber hardt for å unngå slike hendelser nå mens Ålesundtunnelene er under oppgradering. Tunnelene er i disse dager stengt hver natt.

- Dette er noe som ikke skal skje. Hver morgen har vi ei sjekkliste vi går gjennom før tunnelen kan åpnes. Om den løse kabelen ble oversett i denne sjekken, eller løsnet seinere på dagen tirsdag, har vi ikke oversikt over, sier Birkeland.