På bildet over kan du klikke på punktene for å lese mer. Klikk her for et større bilde. – Nå er det opp til kommunen. Dette er det vi kan levere, sier Gunnar Haagensen i Brødrene Jangaard AS.

Anbudsfristen for å bygge badeland og leiligheter gikk ut sist mandag.

– Vi har begynt å evaluere tilbud opp mot utlysningen. Dette involverer også flere virksomheter enn oss, sier daglig leder i ÅKE, Bjørnar Helland.

ÅKE vil også involvere styret i det videre arbeidet med evalueringen.

Nytt byrom: Et godt skjerma uteområde kommer til å ligge på deler av taket til det nye bybadet. Foto: Invit Arkitekter

Ikke et idrettsanlegg

– Vi har ikke levert inn tilbud på et idrettsanlegg, men på et anlegg som vil være til glede for de aller fleste brukergruppene, sier Gunnar Haagensen.

Han ønsker at badelandet skal være et opplevelsessted for familier, barn og voksne. Samtidig er det også tilpassa behovet til spesielle brukergrupper.

36 leiligheter

Tilbudet fra Jangaard inneholder både badeland og 36 leiligheter fordelt på tre bygninger.

Tegningene viser at det vil bli plass til fem ulike basseng pluss boblebad i tillegg til nødvendige garderobe- og dusjanlegg. En liten butikk og kafé blir det også plass til.

Bassenget på 25 meter vil få seks baner og bunn som kan senkes og heves. Her blir det også stupetårn.

I bølgebassenget blir det to skikkelige sklier, vannfontener og et mindre motstrømsbasseng.

Uteplass på taket

Hovedtilkomsten til bybadet blir fra Parkgata i sør, og det blir direkte tilgang til Aksla parkering.

Det skal også legges til rette for at det blir direkte kommunikasjon mellom dette nye byrommet og byparken. På det som kalles aktivitetsflata skal det også legges til rette for basketball og andre lekeapparater.

Boligene i bakkant av badeanlegget skal alle være gjennomgående med balkong mot sør.

Parkeringskjelleren får innkjøring fra øst. Utvendig kledning blir en kombinasjon mellom stående trekledning og sink.

Lang prosess

– Vi håper at dette tilbudet betyr at en veldig lang prosess er over. Jeg kan i hvert fall ikke se at det inneholder noe som kan velte prosjektet. Og vi har registrert stor politisk velvilje, sier Gunnar Haagensen.

Han sier også at Jangaard ikke pålegger kommunen forpliktelser av noe slag. Badelandet skal drives av et eget selskap som er heleid av Jangaard. Uteområdene skal også vedlikeholdes av dette selskapet.

Jangaard er i forhandlinger med Veidekke AS om totalentreprisen, og det er lagt opp til byggestart seinest 1. september i år med byggetid på to år.

– Hva med tomteprisen?