Florian Rademacher Krogsæter spiller althorn, og konkurrerte i klasse 1, solo. Der var det han som fikk høyest score. (Foto: Maria Moe)

Florian Rademacher Krogsæter spiller althorn, og konkurrerte i klasse 1, solo. Der var det han som fikk høyest score. Foto: Maria Moe

Brede Glærum Falkevik mottok stor applaus etter at han blant annet framførte «Nothing else matters» uten noteark. (Foto: Maria Moe)

Brede Glærum Falkevik mottok stor applaus etter at han blant annet framførte «Nothing else matters» uten noteark. Foto: Maria Moe

Micaela Salas-Yanez deltok både i soloklassen, og i kammermusikk, og fikk gode resultater i begge. (Foto: Maria Moe)

Micaela Salas-Yanez deltok både i soloklassen, og i kammermusikk, og fikk gode resultater i begge. Foto: Maria Moe

Louise Engeseth gikk direkte videre til det nasjonale mesterskapet i Oslo etter sine sangnummer. (Foto: Maria Moe)

Louise Engeseth gikk direkte videre til det nasjonale mesterskapet i Oslo etter sine sangnummer. Foto: Maria Moe

Brede Glærum Falkevik, Hallvar Lied, Philip Rakvåg og Micaela Salas-Yanez utgjorde gruppa «The Guitars». (Foto: Maria Moe)

Brede Glærum Falkevik, Hallvar Lied, Philip Rakvåg og Micaela Salas-Yanez utgjorde gruppa «The Guitars». Foto: Maria Moe

Lisa Vindsnes Arnes, Julia Øie, Ailin Reiten Vidhammer og Sanne deVrieze kalte seg «Music girls», og var strålende fornøyd med tilbakemeldingen etter å ha øvd intenst i flere måneder. (Foto: Maria Moe)

Lisa Vindsnes Arnes, Julia Øie, Ailin Reiten Vidhammer og Sanne deVrieze kalte seg «Music girls», og var strålende fornøyd med tilbakemeldingen etter å ha øvd intenst i flere måneder. Foto: Maria Moe

1 / 6

Se bildeserie fra Ungdommens Musikkmesterskap

Viet hele dagen til klassisk musikk

23 spente barn har brukt hele dagen på klassisk musikk. I dag, lørdag var det nemlig duket for den regionale delen av Ungdommens Musikkmesterskap.

Konkurransen, i regi av Norsk kulturskoleråd, Norske Musikklæreres Landsforbund og Norges Musikkkorps forbund, er for musikere under 26 år som spiller klassisk musikk. I år hadde konkurransen klasser for gitar, messingblås, treblås, sang, stryk og kammermusikkgrupper. Av de 23 som deltok, var det tilslutt Louise Engeseth med sang, og Gloppen kulturskules slagverkensemble som gikk direkte videre til det nasjonale mesterskapet som finner sted i Oslo i slutten av januar.

- Men fokuset er ikke på konkurransebiten. Alle deltakerne får en tilbakemelding fra juryen, slik at de kan bruke dette til å utvikle seg videre, forteller Gro Dalen, virksomhetsleder i Ålesund kulturskole. Hun kunne melde om et skyhøyt nivå på deltakerne.

- Det er veldig mye fint, og man merker at de har brukt mye tid på å forberede seg. Mange av disse har deltatt før, og man hører at de har utviklet seg siden sist, sier Dalen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Historisk eiendom legges ut for salg

Siste jul i Volsdalstunet

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.

Førjulstreff i Eikhagen på Aspøya

Julekos med historisk sus

De gamle trehusa i Eik-hagen var pynta til jul da Fortidsminneforeningen Sunnmøre og frivillige på Aspøya inviterte til førjulstreff andre året på rad.

Lysmansjett, bord og stol tok fyr

Hos en eldre kvinne i Ålesund fikk brannvesenet slokket et branntilløp søndag kveld.

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Billigare, tryggare og miljøvennleg: Sjøtransport har vist seg å vere ei god løysing for Ekornes.

Gullalder kan være over i oppdrett: – Bare bra, sier Hofseth

Gullalderen er over i oppdrett, mener laksegründer Anders Pedersen. I fjor sommer solgte han Fjordlaks for en milliard kroner. Siden da har prisene falt mye.

CIA hjalp Russland med å avverge angivelig IS-angrep

Russlands president Vladimir Putin har ringt Donald Trump for å takke ham for et tips fra CIA som kan ha avverget flere bombeangrep mot St. Petersburg.