Vinneren av femte runde i Sunnmørspostens duettstafett er 28 år, bor i Ålesund men kommer fra og jobber i Langevåg. Der er hun førskolelærer i Langevåg barnehage.

Ut av komfortsona

I flere uker har Trine gått og hatt lyst til å bli med i konkurransen, men ikke turt.

Hør alle vinnerne så langt i DuettStafett her.

Karaokeappen Smule kjente hun til fra før, der har hun liggende inne en del solosanger.

– Da jeg til slutt tok sjansen på duettstafetten var det fordi jeg ville ut av komfortsona. Og siden jeg kjenner den jeg skulle synge sammen duett med og liker sangen veldig godt, kasta jeg meg ut i det, sier Trine.

Klar for oppdrag

Bortsett fra i Melodi Grand Prix på ungdomsskolen har hun aldri sunget med band, har ingen musikkutdanning og har bare sunget for andre én gang, i et bryllup til ei tante, der broren spilte gitar.

– Men jeg synger masse hjemme, og har begynt å ta sangtimer på Musikkskolen i Ålesund, tre timer så langt. Det kommer jeg til å fortsette med, for hobbyen sin del.

– Nå skal jeg tørre å synge mer ute. At jeg fikk så gode tilbakemeldinger i duettstafetten, at det var så mange som stemte, det var så kjekt, en skikkelig oppmuntring. Jeg er klar for oppdrag, sier den glade vinneren.

Les også: Korist ble duettvinner

Julelåt

Dette er siste runde før juleferien, og vinneren av femte runde får dermed ikke åpne ny duettlåt. Men Trine får synge inn en sololåt som publiseres på smp.no.

Med bare ei uke igjen til jul har hun valgt seg en julelåt, nærmere bestemt kanadiske Sarah McLachlans versjon av «Winter Wonderland». Hør låta i toppen av saka her.

Les også: Mari er klar for scenen

Konsert på Terminalen

I juryen denne gangen satt Robert Post, artist fra Sula, Gro Dalen, dirigent og leder av kulturskolen i Ålesund, samt Liv-Jorunn Håker Ottesen, musiker og digital utviklingssjef i Sunnmørsposten.

– Målet med konkurransen er å løfte fram lokale artister – som vi ikke har klart å grave fram før.

Les også: Går for Norah Jones-song

– På nyåret går vi ut med en ny, mannlig utfordrer. Og 18. februar på Terminalen i Ålesund – sammen med fullt band og publikum i salen – får alle vinnerne stå på scena sammen, sier Håker Ottesen, initiativtaker til Sunnmørspostens duettstafett.

Les også: Dan Roger ble første vinner av Duettstafett

Stafettduett-vinner Trine Norang Helgesen er glad i jula, og har valgt seg Sarah McLachlans «Winter Wonderland», som publiseres på smp.no. Foto: Privat