Så langt Sunnmørsposten kjenner til, er det tre hoteller i Ålesund som tilbyr hotellfrokost for folk som ikke bor på hotellet 17. mai.

Dette gjelder Clarion Collection Hotel Bryggen, der det for øvrig er fullbooka, og Scandic Scandinavie.

Også First Hotel Atlantica har åpen frokostservering og kafé 17. mai.

– Forhåndsbestilling av frokost er fullbooket, men det er mulig å møte opp i døra og se om noen har avbestilt eller ikke møtt opp, sier Cathrin Sølvi Åkre ved First Hotel Atlantica til Smp.no

Parken avlyser

Scandic Parken har sett seg nødt til å avlyse sin tradisjonelle og populære 17. mai-buffé, skriver NRK Møre og Romsdal.

– Hvis streiken er over 17. mai, vil vi ha 17. mai-bufféten fra tidlig ettermiddag, sier hotellsjef Sven Erik Moe til smp.no.

– Det kommer det nok til å bli en del sure og skuffede gjester, med mindre man har leid inn streikebrytere, sier Tore Skjelstadaunet, avdelingsleder for hotell og restaurant i Fellesforbundet til Dagsavisen.

Han synes synd på gjestene som har forhåndsbestilt bord og gledet seg til 17. mai-lunsjen.

– Dette er ingen drømmesituasjon på en sånn dag. Det er neppe noen drømmesituasjon på arbeidsgiversiden heller. Hotel Bristol har normalt rundt tusen gjester på nasjonaldagen og har måttet ring og avlyse 400 forhåndsbestillinger, forstsetter han.

Ta kontakt

De er ikke alene om å måtte avlyse 17. mai-lunsjen. Direktøren for Scandic Hotels Norge, Svein Arild Melvold, understreker at streiken slår ut ulikt fra hotell til hotell.

– På noen hoteller vil det være et redusert tilbud, på noen vil det være et normalt tilbud, men andre hoteller vil rett og slett være stengt. Mitt råd er å ta kontakt for å finne ut hvordan driften er på 17. mai, sier han.