Banken i Møre og Romsdal har sammen med Sparebanken Vest og -Sør inngått en avtale på tre år med utvikleren EVRY om å tilby applikasjonen til sine kunder.

– Vi gleder oss over å kunne tilby SPING til også resten av våre vel 3.500 lag- og foreningskunder, som alle gjør en fantastisk jobb for å skape trivsel i fylket vårt. Gjennom SPING kan vi bidra til å øke inntektsgrunnlaget til disse aktørene, noe som igjen vil føre til økt aktivitet og attraktivitet, sier administrerende direktør i Sparebanken Møre, Olav Arne Fiskerstrand i en pressemelding.

– Økt omsetning

Applikasjonen har allerede blitt brukt i utvalgte organisasjoner, og responsen fra kundene har vært god. Det har bidratt til at Sparebanken Møre har valgt å ta i bruk betalingsløsningen, som gjør at folk slipper å tenke på og ha med kontanter på tilstelninger der frivillige organisasjoner er arrangør. På slike arrangementer har man som regel heller ikke betale med kort. Ett av idrettslagene som har testet ut applikasjonen er Aksla.

– Vi har helt garantert fått flere salg av den. Etter vi har tatt i bruk den har omsetningen økt. Vanligvis er utfordringen at man ikke har nok vekslepenger, og de som kommer ikke har med kontanter, sier daglig leder i Aksla, Sindre Johannessen.

Idrettslaget fra Hatlane i Ålesund har brukt SPING til flere formål innad i klubben.

– Vi har brukt det til kiosksalg og mindre egenbetalinger, som til en sommerfest vi hadde, sier Johannssen.

Frivillighetsregisteret

Idrettslag, foreninger og småbedrifter kan alle ta i bruk applikasjonen. Alt som kreves er at man er registrert i frivillighetsregisteret og en bedriftskonto i banken.

– Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra kunder som har deltatt som piloter, sier Fiskerstrand, noe som blir understreket av Johannessen i Aksla. Han kan fortelle at idrettslaget kommer til å fortsette å bruke applikasjonen.